Trend Micro x Canalys

Als de business om je heen verandert, moet je daarop inspelen

In de voorbije jaren – en in het bijzonder de laatste maanden – is het IT-gebeuren grondig veranderd. Terwijl vroeger alles on premises plaatsvond in de veilige perimeter van het kantoornetwerk, zetten bedrijven steeds meer data, workloadsen applicaties over naar een cloudomgeving. Deze transitie en een veranderende vraag van de eindklant dwingt het distributie- en partnerlandschap om zich eveneens aan te passen. In dit veranderend landschap is security belangrijker en zijn partners harder nodig dan ooit.

René Van Loenen, Benelux Channel Lead bij Trend Micro.

Shift naar de cloud  

Die shift naar cloud heeft ons als leverancier van security-oplossingen een transitieproces doen inzetten. Want in dit continu evoluerend partnerlandschap passen wij ons aan die nieuwe wereld aan. Dat begint met een aangepast portfolio dat steeds meer ontwikkeld wordt op maat van cloudtoepassingen – denk maar aan ons security service platform Cloud ONE dat we vorig jaar lanceerden. Maar je hebt ook channelpartners nodig die hierrond oplossingen en diensten kunnen bouwen. De tijd van box moving ligt al lang achter ons en klanten verwachten ook die added value van een distributeur. Zij verwachten ondersteuning en advies bij hun cloud-vraagstukken. 

Daarnaast is preventie alleen niet meer voldoende. Aangezien veel business volledig digitaal wordt, is er vanuit de markt ook steeds meer vraag naar Detection & Response-oplossingen (op end point-niveau met EDR of het volledige spectrum van mail, servers, workloads, cloud en netwerken met XDR). Klanten willen inzicht in wat er gebeurt – welke server is gehackt, via welke mail – om zo snel mogelijk te kunnen reageren en terug ‘online’ te zijn. Trend Micro heeft ook hier een leidende rol. 

Maar wat brengt de toekomst?  

Als vendor zien we nog een belangrijke rol weggelegd voor de partners. Want groeien kan je alleen maar door samen te werken met partners en het kanaal te versterken. Specialisatie krijgt daarin een prominentere rol. Het interessante is dat Trend Micro en onze partners complementair werken. Wij bieden de bouwblokken, maar het zijn de partners die daar hun dienstenaanbod rond bouwen. Partners kunnen tevens gesprekken met klanten opstarten. Wij geven hen – naast onze oplossingen uiteraard – de nodige tools om dat te faciliteren. Zo is er een nieuw platform voor onze partners, ontwikkelden we een mobiele app en leveren we hen bijvoorbeeld onze Security Assessment Service waarmee partners kunnen testen bij de klant (bijvoorbeeld hun Office365-omgeving) om te zien waar er hiaten zijn en wat er beter kan om goed beveiligd te zijn. 

Andere succesfactoren 

Wat zeker een pluspunt is, is het menselijk aspect. Daarom hechten we zoveel belang aan onze lokale aanwezigheid.  

De toekomst is cloud. Iedereen wil waar dan ook en met welk toestel dan ook kunnen werken. Maar wel veilig. Daarom zijn onze alliances met grote cloudspelers cruciaal. Dat lijkt op het eerste gezicht contradictorisch voor lokale partners, maar steeds meer bedrijven gebruiken vandaag niet één maar meerdere cloudomgevingen. In zo’n multicloudsetting is het dan handig dat je klant weet dat hun data en workloads, ongeacht de cloud die ze gebruiken, met Trend Micro veilig zijn. 

Canalys erkenning 

We investeren ook verder in Managed Service Provider (MSP) met een centraal platform voor licentiebeheer en het aanbod van Security Operations Center as a Service (SOCaaS) voor het automatiseren van cross-customer en cross-product bedreigingsanalyses. Dit portfolio is beschikbaar via al onze Trend Micro distributeurs en werd samen met onze aanzienlijke investeringen in het partnerprogramma recent door Canalys specifiek geprezen.  

Het is een van de redenen waarom Trend Micro is opgenomen in het Champion’s Quadrant van de Canalys Global Cybersecurity Leadership Matrix. Ik zie dit als een een bevestiging dat we goed bezig zijn. Voor ons is dit een fantastische stimulans om samen met onze partners ervoor te zorgen dat onze gezamenlijke klanten veilig hun digitale transformatie kunnen doormaken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.