Amitron: “Persoonlijke aanpak is de sleutel tot succes voor veilig ondernemen”

Adriaan Weber, Amitron

Adriaan Weber, Amitron

Anno 2013 sta je als organisatie voor de interessante uitdaging om je gegevens en processen efficiënt en veilig in te richten. Amitron is een van de partijen die zich hier al sinds 1990 mee bezig houdt. Adriaan Weber, Managing Partner, en Jan Paul van Hall, Sales Manager Security bij Amitron, zien in al die jaren een aantal belangrijke verschuivingen in het security-landschap die grote uitdagingen met zich meebrengen voor organisaties in Nederland. Trend Micro is al sinds 1997 hun partner op het gebied van IT beveiliging.

Weber: “Amitron was Trend Micro’s eerste partner in Nederland. Samen zijn we verder gegroeid, zowel lokaal als wereldwijd. Dat is een groot voordeel voor onszelf, maar ook voor onze klanten. In de jaren 90 ontwikkelden we samen met Trend Micro een heldere visie op security, gebaseerd op de veranderende marktomstandigheden en ontwikkelingen in cybercrime.”

Bedreiging voor organisaties
In de jaren 90 waren floppy disks nog het grootste gevaar voor een IT-beheerder. Traditionele antivirus-software en een firewall waren daarvoor de oplossing. Weber: “Toen ging het om het schuiven van dozen. Tegenwoordig kennen cybercriminelen veel meer toegangswegen naar systemen en gegevens en voldoen deze traditionele middelen al lang niet meer.”

Afgelopen juni hielpen hackers een harddrugsbende containers te stelen met de drugs in de Antwerpse haven. Dit hebben ze gedaan door slinkse gerichte aanvallen via bijvoorbeeld attachments bij e-mails en keyloggers. Hierdoor werd er ongemerkt toegang verkregen op de terminal besturingssystemen.  Weber: “Helaas blijft dit soort cybercrime niet over de grens, de kans is groot dat cybercriminelen dezelfde methodes toepassen in de Nederlandse havens. Deze Advanced Persistent Threats (APT’s) vormen een steeds grotere reële bedreiging voor organisaties in Nederland.”

Van Hall vult aan: “Naast deze nieuwe bedreiging die vraagt om een uitgebreide analyse van wat er bij jou in de organisatie gebeurt, zag Amitron enige jaren terug ook een andere ontwikkeling bij onze klanten. Voorheen lag de focus op het beveiligen van een fysiek en statisch netwerk. Echter doordat steeds meer systemen gevirtualiseerd zijn en gegevens ook in de cloud staan, verschuiven de systemen met gegevens steeds meer van netwerk naar netwerk. Traditionele netwerk georiënteerde beveiliging, bijvoorbeeld op basis van hardware appliances voldoet hier niet meer. Daardoor wordt beveiliging van endpoints en servers veel belangrijker. Dit wordt nog steeds versterkt doordat steeds meer werknemers gaan werken vanaf hun eigen mobiele devices.”

De oplossing ligt in het effectief kijken naar wat er op je netwerk plaatsvindt en passende maatregelen nemen. Van Hall: “Dit vergt een persoonlijke aanpak voor iedere organisatie zodat je zeker weet dat je veilig kunt ondernemen.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.