Jouw bedrijf is 100% veilig….. toch?

14519813_10154158818692961_516417636111688160_nBegin vorige maand gaf Staatssecretaris Dijkhoff het startsein voor de campagne ‘Alert Online’. Deze campagne is door de Nederlandse overheid in het leven geroepen om de kennis en vaardigheden van Nederlanders op het gebied van cybersecurity te vergroten en zo Nederland veiliger te maken.

Dat dit geen overbodige luxe is blijkt uit vrijwel alle recente onderzoeken naar het kennisniveau op het gebied van cybercrime. Niet alleen consumenten weten weinig van de gevaren die op internet rondwaren, ook het management in veel organisaties heeft daar weinig, tot geen benul van. Veel C-level managers gaan er, vaak ten onrechte, vanuit dat hun organisatie prima beveiligd is tegen ernstige zaken als DDoS-aanvallen, datadiefstal en malware. Security-professionals weten wel beter en geloven in de regel dat ze achter de feiten aanlopen en cybercriminelen hen regelmatig te slim af zijn.

De stand van zaken in de digitale onderwereld

Wat is de stand van zaken in de onderwereld? Waarom denken security-professionals dat de good guys aan de verliezende kant staan? Tijdens Infosecurity (schrijf je hier gratis in!) gaat onze Cyber Security Specialist Ronald Pool in op deze vragen en staat hij stil bij de professionaliteit van de digitale onderwereld. Hij geeft inzicht in de methodieken die cybercriminelen gebruiken en vertelt over de onderlinge dienstverlening in de digitale onderwereld op het Dark Web. Ransomware (en hoe je daarmee om moet gaan!), gerichte aanvallen en software vulnerabilities komen aan bod. Ronald deelt best practises van hoe organisaties uit het bedrijfsleven en de overheid zich succesvol hebben bewapend, met praktische tips. Daarnaast lichten we ook ons onderzoek naar cyberspionagegroep Pawn Storm toe, die zich eerder richtten op onder meer de  Nederlandse MH17-onderzoeksraad.

Registreer vandaag nog gratis voor Infosecurity

Bezoek ons morgen en donderdag op Infosecurity en neem deel aan deze sessie. Klik hier om je te registreren voor een gratis toegangskaart voor de grootste IT-beveiligingsbeurs van het jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.