Bent u compliant met de nieuwe regels voor datalekken… Zeker weten!?!

Leer van de best practices voor cloud-migratie van onder meer Oblivion, AWS en Trend Micro

Azure cloud computing Trend MicroDe cloud, binnen vrijwel elke organisatie is het een onderwerp van gesprek. De invulling en inhoud van dat gesprek verschillen echter nogal. Er zijn organisaties die de weg naar de cloud reeds hebben gevonden en daarmee volop profiteren van alle voordelen die de cloud biedt. In de praktijk zien we dat veel organisaties nog aan het begin van dit cloud-avontuur staan. Vroeg of laat zal elke organisatie echter de overstap naar de cloud moeten maken.

De overstap naar een hybride cloud-omgeving
Steeds meer bedrijven zien de voordelen en noodzaak van een overstap van een fysieke naar volledig virtuele omgeving. Het komt regelmatig voor dat een volledige transitie niet haalbaar is omdat bepaalde systemen of applicaties toch niet in de cloud kunnen draaien. De keuze valt dan, vaak noodgedwongen, op een hybride omgeving, wat zorgt voor meer complexiteit. Niet alleen op het gebied van beheer, maar ook voor de beveiliging ervan. Het beveiligen van een cloud-omgeving vraagt immers om een andere, niet traditionele manier van beveiliging.

Geavanceerde cyberaanvallen en nieuwe wetgeving
Met de steeds geavanceerdere technieken die cybercriminelen inzetten om waardevolle data van organisaties afhandig te maken, is een eenduidige security-oplossing geen overbodige luxe. Ook de nieuwe EU-datawetgeving maakt het security-vraagstuk nog complexer. Want hoe garandeer je een veilige hybride omgeving, zonder verlies van flexibiliteit en performance? Relevante vragen die eerst beantwoord moeten worden voor een veilige en snelle transitie naar de cloud gerealiseerd kan worden.

Bezoek het cloud security event op 17 maart
Overweegt uw organisatie ook een transitie naar een private, public of hybride cloud? Of bent u al overgestapt naar de cloud, maar loopt u tegen security-obstakels aan en twijfelt u of u compliant bent aan de nieuwe EU-wetgeving? Bezoek dan op donderdag 17 maart zeker het Cloud Security-event van Oblivion Cloud Control.  

Datum: 17 maart 2016
Tijdstip: 12:00 (inlooplunch) – 18:00 uur
Locatie: Radio Kootwijk – 1 Radioweg Radio Kootwijk 7348 BG NL
Aanmelden: is gratis en kan hier.

Tijdens deze middag praten verschillende cloud-experts u bij over alle uitdagingen die bij een cloud-transitie komen kijken. Bekijk hier alvast de agenda. Amazon Web Services gaat onder meer in op het shared responsibility-model zodat u exact weet waar de security-verantwoordelijkheid van de cloud-provider ophoudt en die van u begint.

Trend Micro gaat in op hoe je een security framework bouwt in hybride omgevingen, waarmee u volledig inzicht krijgt in alles wat er op het netwerk plaatsvindt. Maar ook hoe u er zeker van kunt zijn dat de beveiliging geautomatiseerd is, zodat de organisatie zonder zorgen verder kan groeien. Daarnaast geven we informatie over de huidige wet- en regelgeving rondom datalekken en de cloud en bieden we tips hier mee om te gaan.

Wilt u hier bij zijn? Meld u dan hier direct gratis aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.