Bescherming tegen cyberaanvallen? Kies een multidimensionale aanpak

Afbeelding: © maxkabakov - Fotolia.com

Afbeelding: © maxkabakov – Fotolia.com

Ik vertelde in mijn vorige blog over cybercriminaliteit 2.0. De steeds meer geavanceerde technieken van cybercriminelen vragen om een nieuwe manier van beschermen tegen deze cyberaanvallen.

Realtime analyse
Deze aanpak omvat een geheel nieuwe manier van kijken naar security, die vooral toegespitst is op het detecteren en analyseren van die ene specifieke aanval. Een systeem dat in real-time code kan uitvoeren in een hermetisch afgesloten omgeving om te bekijken wat er zou gebeuren indien de code daadwerkelijk op een systeem in het netwerk zou terechtkomen. Met geavanceerde sandboxing-technologie is dit mogelijk. Na analyse van de code kan vervolgens de beslissing genomen worden wat er moet gebeuren.

Mobiliteit
Gezien onze sterk toegenomen mobiliteit zien we steeds meer en meer aanvallen die het netwerk worden ingesmokkeld door het gebruik van mobiele devices. Geïnfecteerde mobieltjes en tablets die binnen de bedrijfsomgeving worden gebruikt, omzeilen zo de klassieke gateway bescherming. Het is dus ook belangrijk om binnen het netwerk op meer protocollen dan e-mail en webcontroles uit te voeren, gezien er heel wat meer “taaltjes” op het netwerk gesproken worden.

Kortom, een adequate beveiliging bekijkt IT in jouw organisatie vanuit een breder perspectief. Er wordt gekeken naar zowel de gebruikers als de mogelijke aanvallers. Hoe kunnen medewerkers werken en maken criminelen geen kans? Tijd voor een multidimensionale aanpak van het beveiligingsbeleid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.