Best of breed wint niet altijd de wedstrijd

In Nederland is de liefde voor de Formule 1 opnieuw opgebloeid met de komst van Max Verstappen in de hoogste klasse van de autosport. Hij is een opmerkelijke coureur en zijn attitude en karakter maken hem tot een geweldige aanwinst voor de Formule 1.

Best of breed

Formule 1-auto’s zijn op dit moment, zonder twijfel, de beste die je kunt vinden. Het zijn op maat gemaakte machines met slechts één doel, wat hen dan ook de beste maakt. Er is geen andere wagen op deze planeet die kan rivaliseren met een Formule 1-auto op een Formule 1-baan, anders dan een andere Formule 1-auto. 

Maar, zou jij zo’n auto meenemen als je gaat shoppen? Kijkend naar de pit crew die je nodig hebt om hem in de garage te parkeren: waarschijnlijk niet. Zou je ermee rijden op de route du soleil? Het heeft geen radio of navigatie, maar het is wel lekker stil op de achterbank. 

Mijn punt is dat deze best of breed-machines goed zijn in slechts één ding, enorm goed zelfs, maar buiten dat zijn ze vrij nutteloos. 

De beste van de beste

Op 9 augustus demonstreerde Max dat zijn best of breed-machine de absolute best of breed-machine was, door de 70ste race van de Formule 1 te winnen. Echter, op 6 en 13 september lukte het niet om te finishen. Het doel was niet veranderd, de machine was niet veranderd en toch won hij niet. Hij finishte niet eens. De enige verandering was het weer, tweaks door zijn team en een ander circuit.

Bij security-vendoren zien we eigenlijk hetzelfde: een best of breed-oplossing werkt goed voor een specifiek probleem. Echter, zelfs als je alleen de omgeving verandert waarin het probleem moet worden opgelost, dan zie je dat de oplossing niet werkt. Enkel na veel tweaks en aanpassingen past de software in zijn nieuwe omgeving. Tot het moment dat je updates uitvoert natuurlijk.

Best of suite

Persoonlijk geloof ik dat Trend Micro niet best of breed is. Trend Micro is best of suite. We zijn er niet om een wedstrijd te winnen met andere vendoren. We zijn er om jou te beschermen, thuis, op kantoor, in de cloud, op je servers, in je netwerk, zelfs in apparaten en op de fabrieksvloer. 

Wat we doen is elk beetje informatie gebruiken dat beschikbaar is voor ons in alle delen van onze producten. Het Smart Protection Network voedt, op zijn beurt, al die producten, van een persoonlijke laptop tot serverless functies in een publieke cloud. Ze maken allemaal gebruik van het Smart Protection Network om alles te weten wat we, in onze 30+ jaar in de security-industrie, hebben geleerd. Geen point solutions, maar full coverage op een oneindig grote schaal over het gehele IT-landschap.

We verschijnen op de dag van de race om jou veilig te houden en zijn bij je op de route du soleil, onderweg naar vakantie en houden alle aanwezigen, inclusief die op de achterbank, veilig.

En wat Max Verstappen betreft: Hij zal terugkeren naar zijn plek in de rankings. Dat hoop ik echt.

Door Sebastiaan van der Meer, Senior Sales Engineer bij Trend Micro. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.