BYOD in opmars binnen MKB

Signpost "BYOD - Bring Your Own Device"

Afbeelding: © Ben Chams – Fotolia.com

Medewerkers binnen het MKB gebruiken steeds vaker hun eigen mobiele apparaten voor zakelijk gebruik. De gemiddelde MKB-er gebruikt een desktop, laptop, smartphone, tablet en een thuiscomputer met meerdere applicaties. Uit onderzoek van Trend Micro blijkt dat weinig mensen zich bewust zijn dat beveiliging van deze apparaten heel belangrijk is.

 

Voor cybercriminelen is het dan ook eenvoudig binnen te dringen in een MKB-organisatie. Ze gebruiken hiervoor technieken als het besmetten van endpoints met malware en social networking waarbij de apparaten met Android en iOS het meest populair zijn.

1 miljard dollar diefstal
Gegevensdiefstal wordt steeds kostbaarder. Alleen vorig jaar al is er meer dan 1 miljard dollar gestolen van bankrekeningen van MKB-bedrijven. Naast consequenties als financieel verlies of potentieel verlies van gevoelige gegevens, zijn MKB-ers tijd en geld kwijt aan het opschonen van de apparaten na een beveiligingsincident. Volgens Osterman Reseach kost het een IT service provider gemiddeld 72 minuten om één apparaat op te schonen.

Het onderzoek laat daarnaast zien dat 5,2 procent van de tijd van IT-ers wordt gespendeerd aan het beheer van e-mailbeveiliging. De meeste MKB-bedrijven updaten hun malware-beveiliging een paar keer per dag, waardoor ze een groter risico lopen op infectie dan bedrijven die realtime beveiliging – in de cloud – hebben geimplementeerd. Daarnaast resulteren cloud-oplossingen in lagere kosten, minder IT-resources, tijdsbesparing als het gaat om het opschonen van apparaten en minder beheertijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.