Categoriearchief: Cybercrime en Cyberaanval

XDR vanuit technisch oogpunt: weg met de silo’s

“Als je IT-security goed wilt doen, dan moet je met gemak jouw team verdubbelen. En afhankelijk van jouw IT-omgeving is dat soms zelfs nog niet genoeg.” We stellen het misschien simplistisch voor, maar er zit een grote waarheid in. De evolutie van het “threat landscape” in combinatie met de digitale transformatie en de shift naar de cloud, maakt een effectieve beveiliging complex. De werkdruk verlichten en jouw beschermingsniveau verbeteren tegen geavanceerde type aanvallen, daarbij kan Trend Micro XDR je helpen.

Lees verder

XDR of Managed XDR: breid je securityteam uit met 3.000 onderzoekers en meer dan 30 jaar leiderschap op het vlak van cybersecurity

Het bedrijfsleven en onze economie zijn de voorbije jaren geëvolueerd naar een omni-connected model. Bedrijven werken vandaag in een mondiaal economisch landschap en maken dus deel uit van een breed ecosysteem. Terwijl er continu nieuwe bedrijfsmodellen, concurrentievormen en cyberrisicoopduiken, trachten ondernemingen elke dag het vertrouwen van bestaande en nieuwe klanten te verdienen.   Lees verder

Trend Micro ZDI

Het Zero Day Initiative werkt hard aan een veiliger verbonden wereld

Het Zero Day Initiative (ZDI) van Trend Micro vormt al vijftien jaar de basis van het grootste, leveranciersonafhankelijke bug bounty-programma waarin informatie over nieuwe kwetsbaarheden wordt gedeeld. Veel van de activiteiten vinden achter de schermen plaats, zonder dat daar een spotlight op staat. Toch is het zeer belangrijk werk dat ervoor zorgt dat de verbonden wereld veiliger wordt en waardoor Trend Micro / TippingPoint-gebruikers profiteren van snelle beveiligingsupdates.

Een mooi voorbeeld daarvan waren de patches van twee door ZDI ontdekte bugs afgelopen maand die Microsoft op de achtergrond heeft doorgevoerd.

Lees verder
Trendmicro_cybercrime

Wat is er de afgelopen vijf jaar veranderd in cybercrime?

De cybercrime-economie is het succesverhaal van de 21ste eeuw – tenminste voor diegenen die erbij betrokken waren. Deze zou naar schatting jaarlijks zo’n 1 triljard dollar waard zijn. Dat is meer dan het BBP van veel landen. Een deel van dat succes valt te wijten aan het vermogen snel te kunnen ontwikkelen en verschuiven naarmate het threat-landschap verandert. Trend Micro profileert underground cybercrime communities al jaren, en in de laatste vijf jaar zien we een enorme verplaatsing naar nieuwe platforms, communicatiekanalen, producten en services doordat het vertrouwen op het darkweb afneemt en nieuwe vraag ontstaat. 

Daarnaast verwachten we dat de huidige pandemie een nieuwe evolutie teweeg zal brengen. We zien dat cybercriminelen actief op zoek zijn naar manieren om te profiteren van ‘het nieuwe werken’ en systematische kwetsbaarheden.

Lees verder