Categoriearchief: Cybercrime en Cyberaanval

TrendMicro_cybercrime

Hoe erg is de Log4j/Log4Shell-kwetsbaarheid? En wat kunt u eraan doen?

Afgelopen weekend waren security-teams van over de hele wereld verwikkeld in een strijd tegen de klok om de schade van een nieuw ontdekte kwetsbaarheid te beperken. De bug is gevonden is het populaire Apache log-systeem Log4j. Er wordt inmiddels ook al zichtbaar misbruik gemaakt van deze kwetsbaarheid. 

In dit blog leg ik uit hoe deze aanvallen werken en wat organisaties kunnen doen om deze kwetsbaarheid te verhelpen en de schade te beperken.

Lees verder

XDR vanuit technisch oogpunt: weg met de silo’s

“Als je IT-security goed wilt doen, dan moet je met gemak jouw team verdubbelen. En afhankelijk van jouw IT-omgeving is dat soms zelfs nog niet genoeg.” We stellen het misschien simplistisch voor, maar er zit een grote waarheid in. De evolutie van het “threat landscape” in combinatie met de digitale transformatie en de shift naar de cloud, maakt een effectieve beveiliging complex. De werkdruk verlichten en jouw beschermingsniveau verbeteren tegen geavanceerde type aanvallen, daarbij kan Trend Micro XDR je helpen.

Lees verder

XDR of Managed XDR: breid je securityteam uit met 3.000 onderzoekers en meer dan 30 jaar leiderschap op het vlak van cybersecurity

Het bedrijfsleven en onze economie zijn de voorbije jaren geëvolueerd naar een omni-connected model. Bedrijven werken vandaag in een mondiaal economisch landschap en maken dus deel uit van een breed ecosysteem. Terwijl er continu nieuwe bedrijfsmodellen, concurrentievormen en cyberrisicoopduiken, trachten ondernemingen elke dag het vertrouwen van bestaande en nieuwe klanten te verdienen.   Lees verder