Caution please! Malifide mobiele advertenties in Android apps

Airpush_add1App-ontwikkelaars gebruiken vaak advertenties in hun app om inkomsten te verhogen. Deze advertenties bevatten vaak verleidelijke titels om meer hits te generen. In de meeste gevallen worden mensen die klikken op de advertentie gevraagd een app te downloaden of worden ze doorgestuurd naar een webpagina. Echter, creatieve en innovatieve cybercriminelen, kunnen dit ook gebruiken als een plek om jouw gebruikersgegevens te stelen. Trend Labs geeft in hun nieuwe blog een interessant voorbeeld van een app die malifide advertenties van Samsung en Apple-telefoons gebruikt.

Eerder blogde Trend Labs al over de beslissing van Google om apps die advertenties blokkeren te weigeren en de mogelijke risico’s die dit kan hebben voor de nietsvermoedende gebruikers. Er bestaat geen twijfel over het feit dat de ontoereikende controle van advertenties op het Android-platform kan leiden tot meer fraude, phishing-aanvallen of zelfs meer malware verspreiding.

Wij adviseren Android-gebruikers dan ook om voorzichtig te zijn met het klikken op advertenties op hun apparaten, omdat dit kan leiden tot informatie-en identiteitsdiefstal. Zorg voor een goede app die deze sites identificeert en blokkeert zodat je zeker weet dat jouw gegevens veilig zijn voor cybercrimelen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.