Complete User Protection: omdat je vandaag niet weet wat er morgen komen gaat

CUPDe afgelopen tijd is het regelmatig raak geweest. Kwam een tijdje geleden het bericht nog naar buiten dat er een kwetsbaarheid in Adobe Flash was aangetroffen, zo vonden we vorige maand een spionage app die zich richt op het iOS-platform. Maar ook op andere vlakken zien we de dreiging toenemen. Kortom: allemaal zaken die een verhoogd security-risico met zich meebrengen. Onze wereld draait vandaag de dag grotendeels op technologie. Medewerkers werken met bedrijfsdata, zowel op hun eigen apparaten als op hun zakelijke apparaten. De gebruiker, de infrastructuur en de aanvaller veranderen, waardoor beveiliging van endpoints belangrijker is geworden dan ooit.

Voor organisaties is het dan ook een serieuze uitdaging om een coherent security beleid te voeren in een omgeving waar IT niet altijd grip heeft op de plaats van data en de manier waarop hiermee wordt omgegaan. Want hoe zorg je ervoor dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot bedrijfsdata, maar tegelijkertijd beschermd zijn? Door die verandering in gebruikersgedrag is een klassieke beveiligingsmethode zoals we die in ‘de goede oude tijd’ hanteerde niet meer genoeg. Met alleen anti-malware op een pc loop je als organisatie bijvoorbeeld flink achter de feiten aan. Maar daarnaast ontstaat er ook een aanzienlijk risico wanneer medewerkers met een onbeveiligd device werken. Zeker als je je bijvoorbeeld beseft dat de spionage app die we vonden, eenvoudig op het mobiele apparaat van een van je medewerkers terecht had kunnen komen en deze vervolgens automatisch op zoek gaat naar waardevolle bedrijfsgegevens.

Toenemend bewustzijn en druk
De laatste tijd zie ik organisaties en it-managers dan ook worstelen met de druk op budgetten, productiviteit en tijd. Ik zie het bewustzijn rondom security toenemen, maar tegelijkertijd houden organisaties niet altijd rekening met budgetten of moeten ze nieuwe oplossingen eerst veelvuldig en uitgebreid bespreken. In het ergste geval schrappen ze het gereserveerde budget en zetten ze het in voor andere zaken. Ook met onze security-voorspellingen voor dit jaar in het achterhoofd, wordt de uitdaging voor it-teams moeilijker.

Complete User Protection: meer gebruiksgemak en flexibiliteit
Om ervoor te zorgen dat gegevens veilig staan, ongeacht op welk apparaat ze worden gebruikt of geraadpleegd, bieden we al jaren onze complete user protection-oplossingen, speciaal voor midsize en grote organisaties. Omdat we begrijpen dat organisaties continu in beweging zijn en niet keer op keer stil willen of kunnen staan bij de vraag of hun medewerkers, devices en bedrijfsdata veilig zijn, hebben we ons aanbod vanaf nu gebundeld: Smart Protection Complete (alles in één, van gateway tot endpoint) en Smart Protection for Endpoints. In beide bundels is de beveiliging van alle endpoints samengenomen. Dit zorgt voor meer gebruikersgemak en flexibiliteit. Ben je als organisatie bijvoorbeeld al actief in de cloud, maar verwacht je dit komende jaren verder uit te breiden? Dan ben je met onze bundels nog steeds goed beveiligd en hoef je niet op zoek te gaan naar aanvullende oplossingen. Dat scheelt tijd, maar zorgt er ook voor dat je altijd goed beveiligd bent, ongeacht je groeiambities of behoefte aan extra security. Dit biedt IT de mogelijkheid bezig te zijn met andere zaken en zorgt ervoor dat organisaties, ondanks dat de toekomst lastig te voorspellen is, weten waar zij aan toe zijn.

Verder praten?
Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? We praten er graag met je verder over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.