Cybercrime goes mobile

Stel je voor, je zit in een belangrijk confidentieel overleg en hebt je smartphone op tafel liggen. Niet ondenkbaar toch? Hoe pijnlijk is het als er ondertussen een cybercrimineel meeluistert om vervolgens je bedrijfsgegevens door te verkopen of voor kwade doeleinden te gebruiken. In de video die Rik Ferguson maakte, ‘Cybercrime goes mobile’, laat hij zien hoe cybercrimineel Stan de controle overneemt van een smartphone van een directeur voor spionage in de vergaderzaal.

Steeds meer werknemers gebruiken hun mobiele apparaten om zowel hun privé als zakelijke contacten en data te beheren. Hierdoor worden de grenzen tussen werk en privé vager. Diensten als Facebook, LinkedIn, Dropbox maar ook SalesForce maken het gemakkelijk om deze contacten of data overal bij de hand te hebben op onze smartphones, tablets of thuis PC’s. Gebruikers vinden het dan ook steeds belangrijker om overal en altijd verbonden te zijn met hun persoonlijke, maar ook zakelijke leven.

Wereldwijd zien we dan ook dat de verkoopcijfers van smartphones al hoger liggen dan die van traditionele computers. Cybercriminelen volgen deze trend echter nauwgezet en mobiele apparaten vormen momenteel hun grootste doelwit. Vorig jaar werden ongeveer 350.000 bedreigingen gevonden die gericht waren op het Android-besturingssysteem, terwijl dit alleen deze zomer al is gegroeid naar meer dan 1 miljoen bedreigingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.