Cybercrime, update

are-you-safe-online_og

Internet heeft de afgelopen jaren een steeds grotere rol in ons leven gekregen en onze online activiteiten nemen nog steeds toe. In vergelijking met 2007 is de huidige internetpopulatie bijna verdubbeld naar 2,2 miljard internetgebruikers wereldwijd. Ook onze dagelijkse activiteiten op internet zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. Van versturen van mails en instant messages tot online shoppen en internetbankieren.eds toe. Helaas groeien internetcriminelen mee: de aanvallen worden steeds geavanceerder en specifieker blijkt uit ons onderzoek.

Naarmate de deelname aan online activiteiten toeneemt, neemt ook het aantal bedreigingen online toe. Per uur worden we blootgesteld aan zo’n 6.300 nieuwe bedreigingen, variërend van spam, malware en gevaarlijke URL’s. Cybercriminaliteit is in de afgelopen jaren niet alleen flink gestegen, ook is het type risico’s waaraan we worden blootgesteld verandert. Steeds vaker wordt door hackers en internetcriminelen een verfijnde techniek toegepast. De basisbescherming die eerder voldeed, volstaan nu niet meer. Ontwikkelingen als Bring Your Own Device (het gebruik van privé devices voor zakelijk doeleinden op je werk) en de opkomst van social media vragen een slimme integrale aanpak als het gaat om beveiliging.

Wat kan je doen om jezelf te beschermen tegen de risico’s? Kijk met grote regelmaat kritisch naar je eigen online beveiliging. Ben je volledig beschermd tegen al deze nieuwe risico’s? Gebrek aan kennis bij gebruikers van het internet is een van de belangrijkste valkuilen. Zorg dus dat de beveiligingsmaatregelen up-to-date blijven en gebruik je gezonde verstand bij gekke mails of vreemde url’s. Zo blijven je gegevens nu en in de toekomst veilig.


Infographic Are You Safe Online?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.