De Europese Privacy Verordening: wat betekent dit voor resellers?

NaamloosHet Amsterdamse privacy-adviesbureau Privacy Valley adviseert organisaties over hoe privacy-compliant te zijn. Dit is een heel actueel onderwerp voor veel bedrijven gezien de  ‘Wet Meldplicht Datalekken en uitbreiding bestuurlijke boete CBP’ die 1 januari 2016 in werking treedt. Reden voor ons om Anne Holdrinet en Helena Verhagen, oprichters en partners bij Privacy Valley, uit te nodigen om hier meer over te vertellen aan onze partners tijdens het Trend Micro partner event: The cloud – ‘Need for Speed’.

Slechts de helft is zich bewust van de wet
Bijna de helft van de bedrijven in de Benelux weet niet dat er een nieuwe Europese wet van kracht gaat voor databescherming (‘Europese Privacy Verordening’). De eerste stappen zijn inmiddels genomen met het aannemen van de ‘Wet meldplicht datalekken en uitbreiding bestuurlijke boete CBP’ eerder dit jaar welke 1 januari 2016 in werking treedt. Met deze wet wil de regering de gevolgen van een datalek voor de betrokkenen zoveel mogelijk beperken en hiermee een bijdrage leveren aan het vertrouwen in het omgaan met persoonsgegevens.

Geldboete en reputatieschade
Door deze meldplicht blijft de schade van een hack niet alleen beperkt tot de gestolen gegevens. De bijbehorende geldboete en reputatieschade zorgen voor een nog grotere impact op gedupeerde organisaties. Voor bedrijven is het daarom de hoogste tijd om in actie te komen.

Benieuwd welke adviezen je jouw klant kunt geven? En waar u op moet letten bij het zorgen voor privacy-compliancy bij uw klant? Schrijf u dan nu gratis in voor het Trend Micro partner event: The cloud – ‘Need for Speed’. Op de website bekijkt u ook het hele programma met kennissessies van onder andere Microsoft en VMware. Graag tot dan!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.