De nieuwe security strategie van Mazda Motor Logistics Europe? Baanbrekend!

mazda logo b-w

Wie ooit een bezoek bracht aan één van de Mazda-sites, weet dat security geen loos woord is voor dit automerk. Ophaalbomen en fysieke bewaking aan de oprijlaan, volledige omheining van het terrein, toegangscontrole voor werknemers door middel van badges…

Niet alleen wordt er aandacht besteedt aan de beveiliging van de assets die binnen en buiten gaan, dit geldt evengoed voor al hun digitale assets. Zo startte het verhaal van Mazda Motor Logistics Europe (MLE) en Trend Micro… 

Geen volledig nieuw verhaal trouwens, want Mazda MLE doet al jaren beroep op onze oplossingen. Met name voor de beveiliging van hun mail, proxy, hun andere servers en hun eindpoints. Maar nu zocht Mazda naar security oplossingen voor twee totaal andere uitdagingen. Enerzijds om de hele ICT- infrastructuur in de 25 Europese vestigingen te beveiligen tegen de allerlaatste threats waaronder targeted attacks, command- and control aanvallen en andere geavanceerde bedreigingen. Anderzijds om hun onlangs, volledig gevirtualiseerde omgeving te beveiligen.

Safety First voor de 1.525 gebruikers

Trend Micro moest zich natuurlijk wel opnieuw bewijzen tegenover een aantal andere gevestigde namen, maar kwam toch als enige all-round leverancier uit de bus. De 25 vestigingen van Mazda Motor Logistics Europe kozen uiteindelijk voor een combinatie van Trend Micro producten.

Voor de beveiliging van de gevirtualiseerde servers werd gekozen voor Trend Micro Deep Security beveiliging. Bescherming tegen de geavanceerde aanvallen (advanced persistent threats, command and control,…) werd toevertrouwd aan Trend Micro Deep Discovery. Voor de integratie en het centraal beheer van alle security oplossingen werd Trend Micro control’s manager geselecteerd. En met de Trend Micro Complete user protection kunnen ook de 1.525 Mazda-eindgebruikers veilig aan de slag met bedrijfsgegevens  en applicaties, welk toestel ze ook gebruiken en waar ze ook zijn. Dankzij deze geïntegreerde oplossing ter beveiliging van de client-toestellen is het beveiligen van de mobiele medewerkers  geen issue meer.

Het laatste woord is voor Mazda

Johan van Parys, IS service Delivery manager bij Mazda MLE: “ Vroeger werd gedacht dat een heterogene security-omgeving beter was als afweer tegen cyberaanvallen, omdat verschillende engines verschillende types bedreigingen konden ontdekken. Tegenwoordig zijn de meeste engines zo krachtig dat weinig of geen bekende bedreigingen nog een kans maken.” Ook is er het voordeel van integratie: beter overzicht en eenvoudiger beheer. Dankzij de Deep Discovery en Deep Security oplossingen van Trend Micro, worden bedreigingen in zowel virtuele als fysieke netwerkomgevingen gecentraliseerd in kaart gebracht.

Allemaal voordelen, maar het belangrijkste voor ons is toch wel de ontastbare ROI. Die is een beetje zoals een verzekering: je kan schatten wat het zou kosten als er zich wel een incident zou voordoen, maar anders niet. En toch is die investering meer dan noodzakelijk. “, besluit Johan van Parys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.