Dit hebben cybercriminelen nou bij jou te zoeken!

are-you-safe-online_ogDe tijd dat dieven zich fysiek toegang moesten verschaffen voordat ze de buit te pakken konden krijgen is al lang voorbij. Vandaag heeft zo goed als alles wat we doen namelijk een digitaal karakter.

Geld is vandaag de dag geen briefje of goudstaaf meer. Het zijn cijfertjes op een bankrekening op een computer. Uitvindingen en andere intellectuele eigendommen worden niet langer in dikke logboeken en in zware kluizen opgeslagen, maar zijn bits en bytes in een computersysteem. De offerte waarmee je hoopt dat droomproject te winnen en je bedrijf de volgende groeistoot te geven, of net gewoonweg je mensen aan het werk te kunnen houden is niks meer dan een document op een server, laptop of smartphone, misschien zelfs een attachment in een mailtje!

Het mag duidelijk zijn dat bijna alles wel op één of andere manier in een computersysteem is terug te vinden. Onze digitale footprint wordt steeds groter en je digitale identiteit wordt makkelijk te grabbel gegooid op het internet.

Dat heel wat van die digitale informatie voor jou een bepaalde waarde heeft, spreekt voor zich. Maar dat een heel groot deel van die informatie voor een bepaalde doelgroep misschien een nog veel hogere waarde heeft, daar had je misschien nog niet bij stilgestaan.

Even terug naar die finale offerte van daarnet. Dat ene project wat voor je bedrijf zo belangrijk is. Die deal waarmee je jaren verder kan of waardoor je net die extra stimulans krijgt. Wat als die offerte bij je grootste concurrent terecht zou komen? Wat als je klantengegevens op straat komen te liggen? Welke invloed zou dat hebben op het vertrouwen dat je klanten in je stellen? Wat als de blueprints van je nieuwste research project, waar jaren werk in zit, in de verkeerde handen terecht zouden komen? Welke impact zou dat hebben op het voortbestaan van je eigen bedrijf?

Wellicht nog toevoegen: want heb jij, net als vele anderen, ook niet de anti-virus oplossing voor de gevirtualiseerde omgeving uitstaan? Niet gek want 98 procent van de IT-managers geeft aan dat het beveiligen van de virtuele omgeving een van de belangrijkste uitdaging is.

Let’s talk about it
Veel organisaties hebben de antivirus-oplossing voor de gevirtualiseerde omgeving uitstaan omdat deze niet goed functioneert. De oplossing ligt in een intelligente aanpak van beveiliging, waarbij je slim kijkt naar wat er in de IT omgeving gebeurt. Het Security Information & Event Management (SIEM) platform van Kahuna creëert zichtbaarheid in de infrastructuur zodat je precies kunt zien welke security-incidenten er plaatsvinden in je organisatie en of er de juiste actie wordt ondernomen. 

Meer weten over cybercrime in de gevirtualiseerde omgeving? Schrijf je dan gratis en vrijblijvend in voor van de kennissessies van Let’s talk about it. De eerst volgende kennissessie vindt plaats op 4 maart 2014 bij Kahuna in Amersfoort. Schrijf je hier gratis in.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.