DITP: “Binnen een paar jaar zullen de eerste klanten al hun netwerken virtualiseren”

Johan van Winden, partner bij DITP

Johan van Winden, partner bij DITP

Virtualisatie blijft nog steeds hoog op de agenda staan van IT-managers in Nederland. Niet alleen omdat het meer flexibiliteit biedt, maar ook vanwege de uitdagingen die het met zich mee brengt. Zo blijkt uit ons recente onderzoek onder IT-managers dat slechts 40 procent van mening is dat hij voldoende kennis en kunde in huis heeft om te zorgen voor een veilige, virtuele omgeving. Johan van Winden is partner bij DITP, een full service IT-dienstverlener en tevens partner van Trend Micro. Hun toekomstvisie? Virtualisatie staat nog maar in de kinderschoenen: nu virtualiseren we desktops en servers, straks virtualiseren we zelfs netwerken voor optimale flexibiliteit.

DITP heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op het leveren van gestandaardiseerde totaalconcepten in zowel datacenters als binnen IT-afdelingen van middelgrote en grote ondernemingen. Dit in nauwe samenwerking met partijen als Cisco, VMware en NetApp. Wij praten liever niet te veel over producten op onze blog. Maar wat ons betreft verdient deze oplossing wat extra aandacht, mede omdat andere partners deze ook aanbieden. Het resultaat van de samenwerking tussen deze partijen leidt namelijk tot één geïntegreerde oplossing: FlexPod.

Flexpod
FlexPod is een vooraf geteste datacenter-oplossing die gebouwd is op een flexibele, schaalbare, gedeelde infrastructuur. Voordeel is dat het aantal silo’s wordt beperkt, de IT-flexibiliteit wordt verhoogd en de risico’s en kosten op de lange termijn afnemen. Daarnaast vergroot de oplossing de datacenter-efficiëntie.

Geïntegreerd denken
Van Winden: “Het grootste deel van onze klanten denkt nog traditioneel, dus in hokjes. Zeker als het gaat om beveiliging van bijvoorbeeld FlexPod. Dat is logisch, want IT-beheerders hebben nog niet veel ervaring met beveiliging tussen deze verschillende lagen. Het voordeel van bijvoorbeeld FlexPod is dat je een zorgvuldig uitgedachte oplossing aanschaft, of het nu gaat om het daadwerkelijk virtualiseren, of de beveiliging. Zo is jouw infrastructuur flexibel, efficiënt en ook belangrijk: toekomstbestendig.”

Virtualisatie gehele netwerkomgeving
Wat betreft de toekomst voorziet Van Winden dat we over een aantal jaar de totale netwerkomgeving virtualiseren. “Onder leveranciers zoals VMware zien we dat dit een trending topic is. Zij zijn op dit moment hun oplossingen aan het optimaliseren. Over een paar jaar zullen de eerste klanten al gebruik gaan maken van dit soort oplossingen, daar ben ik van overtuigd”, eindigt Van Winden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.