Financiële instellingen en cybercrime. Wanneer bent u aan de beurt?

Trend Micro financiele cybercrimeVandaag de dag is het voor veel bedrijven niet meer de vraag of je als organisatie doelwit bent voor datadiefstal, maar hoe snel een eventuele inbraak kan worden ontdekt en hoe goed de organisatie hierop reageert en zich herstelt. Want hoe langer een inbraak onopgemerkt blijft, hoe groter de schade. Dit geldt zeker voor financiële instellingen, zij beheren immers het kapitaal van de Nederlandse bevolking.

Cybercrime steeds geavanceerder
Cybercrime is big business geworden en dus een groot risico voor de finance-, banking- en insurance-sector. De criminelen zijn niet langer eenzame hackers op zolderkamers. Zij zijn uitstekend onderlegd en werken door middel van geavanceerde gerichte aanvallen. Om deze technologisch geavanceerde aanvallen te detecteren en stoppen voordat reële schade optreedt, zijn steeds geavanceerdere expertise en instrumenten nodig.

Bankfraude en datalekken grote uitdagingen in de financiële sector
In onze voorspellingen van security-uitdagingen voor 2015 staan financiële dreigingen met stip op nummer 1. Waar het geld is, zijn immers de criminelen. Daarnaast moeten financiële instellingen en verzekeraars voldoen aan diverse Europese en nationale regelgevingen om grootschalige cybercrime te voorkomen. Het is een grote uitdaging om compliant te zijn aan deze nationale en internationale wet- en regelgevingen.

Bescherm je bedrijfskritische gegevens
Het is een enorme uitdaging om bedrijfskritische gegevens te beveiligen tegen gerichte aanvallen en ze toch optimaal beschikbaar te houden. Daarnaast kiezen organisaties er steeds vaker voor om applicaties, data, desktops en servers te outsourcen in de cloud. Een veelgehoorde opmerking in de markt is dat cloud en security niet goed samengaan. Klopt dat nu of is deze angst ongegrond? Hoe kies je de juiste aanpak met de complexiteit van het wereldwijde bedreigingslandschap? Welke preventieve en detectieve maatregelen zijn er voor handen? Hoe om te gaan met de alsmaar groeiende druk van wet- en regelgeving. Hoe kun je je bedrijf op een veilige manier klaarstomen voor de toekomst (Business Transformation & Innovation) en welke rol speelt Information Security Governance hierbij?

Let’s talk about it
Voor diverse grote banken en financiële partijen in Nederland zijn CSC en Trend Micro al jaren een trusted advisor en deze kennis willen we graag delen om zo de digitale wereld veiliger te maken. Bovenstaande vragen en uitdagingen komen dan ook ter sprake op 4 december tijdens een speciale kennissessie van Let’s talk about it.

Datum: 4 december
Tijd: 12:00 – 16:00 uur, inclusief lunch
Locatie: CSC, Orteliuslaan 1004, 3528 BD, Utrecht

Ben je werkzaam in de Nederlandse finance-, banking- & insurance-sector als onder meer Information Security Manager, Cyber Risk Practice Leader of Cyber Security Manager en verantwoordelijk voor IT? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan deze gratis kennissessie om jouw security-uitdagingen te bespreken met collega’s en experts uit de branche.

Gratis aanmelden
Gratis aanmelden kan via een mail aan Sven Ernest, sven.ernest(at)heliview.nl

We zien je graag op 4 december!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.