Gartner: cloud en security in 2016

screenshot_02Analistenbureau Gartner voorspelt dat de vraag naar op cloudgebaseerde securitydiensten de komende jaren zal blijven groeien, met een verwacht marktaandeel van 4,2 miljard dollar tegen 2016. Volgens Gartner is dit het rechtstreekse gevolg van bedrijven die worden geconfronteerd met minder personeel (lees: minder knowhow) en de steeds groter wordende druk op budgetten en security wetgeving.

De cijfers verbazen niet! De trend is immers gezet, ook in de Benelux. Zo bleek vorige maand nog uit onderzoek van het onafhankelijke marktbureau iVOX bij 500 Benelux bedrijven, dat meer dan 1 op 5 organisaties extra budget wil vrijmaken voor het beveiligen van hun cloudomgeving. En dat is wellicht nog maar het begin, aangezien maar liefst 37 procent van die ondervraagde bedrijven ook toegaf nog geen cloud-technologie te gebruiken omwille van security redenen. Organisaties hebben dus duidelijk nood aan informatie en begeleiding rond het beveiligen van hun omgeving en data. En die omgeving is niet meer te vergelijken met die van tien jaar geleden.

Waar het volgens mij op neerkomt, is dat bedrijven vandaag evolueren (of geëvolueerd zijn) naar dynamische werkomgevingen…of ze dat nu willen of niet. Medewerkers willen mobiel werken, gebruiken daarvoor hun eigen toestellen en willen die altijd en overal kunnen inzetten voor hun toegang tot bedrijfsgegevens. Technologieën zoals cloud, virtualisatie, maar ook open netwerken en software defined networking, vragen op security vlak een heel andere aanpak. Bij een dynamische werkomgeving past uiteraard ook een dynamische security omgeving. Eén die flexibel en aanpasbaar is, die mee evolueert met het bedrijf en die zich bekommert om het beveiligen van de data in zijn context…wat die context ook mag zijn. Dat moet vandaag de inzet zijn van een veranderd security eco-systeem waarbij security bevrijdend werkt en vertrouwen schept in een dynamische wereld waarbij alles en iedereen met elkaar is verbonden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.