Gebruik beveiligingscodes Facebook

Albert KramerIn de Security Tip van de week van Security.nl geeft elke week een professional, expert, onderzoeker of lezer een security tip. Persoonlijke tips, variërend van het veilig configureren van Windows, een handige security tool of het juist instellen van een firewall, waarmee de tipgever zijn systeem, applicatie of netwerk veiliger maakt. Deze week de Security Tip van Albert Kramer

Schakel beveiligingscodes in op Facebook

Facebook introduceerde de afgelopen tijd regelmatig updates en verbeteringen aan de beveiligingsinstellingen. Dat is natuurlijk erg prettig, maar schept soms ook verwarring, zo merkten wij. Van steeds meer mensen ontvingen wij dan ook vragen over hoe zij hun online privacy kunnen waarborgen. Een van de tips: Don’t get Facejaked en stel je privacy-instellingen zo in dat jouw facebook-profiel alleen kan worden bereikt vanaf jouw eigen devices tenzij je een ander wachtwoord ingeeft.

Extra controle bij gebruik ‘vreemd’ device

Facebook heeft een aantal functies gemaakt die er voor zorgen dat cybercriminelen zelfs met jouw wachtwoord niet zomaar op je account kunnen inbreken. Dit is geen nieuwe functie, maar hij wordt nog relatief weinig gebruikt. Als je vaak inlogt met hetzelfde apparaat of via dezelfde apparaten kan je er voor zorgen dat Facebook deze apparaten onthoudt. Facebook kent een instelling die er voor zorgt dat wanneer je inlogt vanuit een ander apparaat je een code moet ingeven die per sms naar je wordt verstuurd.

Hoe doe ik dat?

  • Om dit te voorkomen ga je eerst naar je ‘accountinstellingen’ (Account settings) en klik je op ‘beveiliging’ (Security), vervolgens:Image
  • Klik op ‘code generator’. Onderstaand scherm verschijnt.
  • Pak je mobiele telefoon, open je Facebook-app en doorloop bovenstaande stappen en klik op doorgaan
  • Vul de gegenereerde code in op je pcImage

 

Facebook Privacy Scanner

Daarnaast bieden we voor Android ook een gratis privacy scanner die de instellingen van je Facebook controleert en advies geeft over welke instellingen een risico vormen en hoe deze aan te passen. Wil je meer weten over de privacy-instellingen van Facebook? Lees dan dit whitepaper.

Deze tip is eerder verschenen op Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.