Help, Microsoft stopt met de support van Windows XP. Wat te doen?

xpHet is inmiddels een veel besproken onderwerp.  Microsoft stopt  per 8 april met de ondersteuning van Windows XP. Dit betekent oppassen voor cybercriminelen, voor zowel consumenten als bedrijven. Deze infographic geeft een goede samenvatting van de gevaren en de do’s en dont’s. Optimaal voorbereid zijn? Lees dan de Engelstalige blog van mijn collega’s. Deze blog geeft alvast wat tips. 

Tijd voor actie!
De gebeurtenissen rondom het eerdere end of support van Java 6 door Oracle geven ons een prima indicatie van wat ons te wachten staat: een toenemend aantal cyberaanvallen die de kwetsbaarheden van Java gebruiken om binnen te komen. Het is dan ook van groot belang over te stappen naar een nieuw Windows-besturingssysteem, omdat nieuwe versies een betere beveiligingsarchitectuur hebben en belangrijker nog, steeds up-to-date worden gehouden. Toch is het overstappen op een nieuwere versie voor sommige organisaties een enorme uitdaging. Switchen is namelijk lastig vanwege hun legacy-systeem en applicaties, met name in complexe omgevingen.

Trend Micro biedt bescherming tot 30 januari 2017
Om er toch voor te zorgen dat ook de organisaties die nog niet zijn overgestapt beschermd blijven, blijft Trend Micro Windows XP ondersteunen tot 30 januari 2017. Dat doen ze bijvoorbeeld door Deep Security, dat modules bevat die constant beschermen tegen diverse kwetsbaarheden. Als er nieuwe kwetsbaarheden worden ontdekt, dan voegt Trend Micro die hier automatisch aan toe. Daarnaast kunnen XP-gebruikers scan engine-, signature- en product-updates verwachten.

Cybercriminelen stoppen niet
Dat Microsoft stopt betekent niet dat cybercriminelen ook stoppen. Zij zullen zich blijven richten op XP en wij vinden het dan ook onze plicht om XP te blijven ondersteunen en ook die klanten te beschermen tegen malware en kwetsbaarheden. Zelfs als Microsoft dat zelf niet meer doet.

Let’s talk about it
Wil je graag verder praten over security-uitdagingen van jouw bedrijf? Meld je dan nu gratis aan voor onze kennissessies van Let’s talk about it en deel ervaringen en best practices met vakgenoten. Schrijf je nu gratis in: Let’s talk about it

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.