Het WK is begonnen: Tips om cybercriminelen geen schot voor open doel te geven

Trend Tips WK2Het zal je niet zijn ontgaan, het WK voetbal is gisteren van start gegaan. Alle ogen zijn de komende weken gericht op Brazilië en alle festiviteiten die daar zullen plaatsvinden. Heel veel  organisaties haken met hun marketing handig in op dit sportevenement, en ook cybercriminelen ontgaat de populariteit van dit enorme event niet. In deze blog vind je tips en tricks om niet de valkuilen te trappen die cybercriminelen goed doordacht hebben opgezet om jouw gegevens te stelen. Check ook onze video voor alle tips.

Phising en malware
Het internet wordt overspoeld met phishing scams. Recentelijk werden twee Braziliaanse overheidswebsites gehackt (Sao Paulo Military Police-website en de officiële World Cup 2014 Brazil-website). Echter, cybercriminelen richten zich ook op mobiele platformes met malware rond het WK-thema. Inmiddels hebben we er al meer dan 375 geteld. We hebben deze kwaadaardige apps gevonden in niet geautoriseerde of third party app stores. De apps zijn onder meer gericht op het stelen van persoonlijke data van gebruikers, of verleiden je om ongewild abonnementen nemen op premium diensten of games die malware bevatten om zo je betalingsgegevens te onderscheppen.

Tips en gratis bescherming
Om ervoor te zorgen dat jij je kan richten op het WK en je alleen druk hoeft te maken om de prestaties van het Nederlands Elftal en je ranking in de voetbalpool, houden we je via deze website op de hoogte van de meest actuele informatie rondom online security-bedreigingen tijdens het WK.

De belangrijkste tips? Die vind je hier!

Trend Tips WK

Daarnaast vind je op de website ook gratis software om je computer of mobiele apparaat te beschermen tegen malware en andere bedreigingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.