Hoe cybercriminelen beter worden in het stelen van jouw geld

Trend Micro Infographic Cybercrime undergroundDe recente cybercrime-incidenten tonen aan hoe vaak en op welke creatieve manieren cybercriminelen data proberen te stelen. Van zelfgemaakte browsers en datalekken tot phising-aanvallen.

Alle gestolen informatie komt terecht op de ondergrondse markt en wordt verkocht aan de hoogste bieder. Vanaf dat moment kan de data op veel illegale manieren worden gebruikt, van identiteitsdiefstal en creditcard-fraude tot het aanvallen van andere gebruikers. Daarnaast kunnen de gegevens enerzijds worden gebruikt voor het kopen van dure goederen (die worden verstuurd naar de cybercriminelen) of  anderzijds voor het betalen van ‘bulletproof’ webhosting voor malafide websites.

Niet alleen de oogst van de cybercriminelen wordt op de ondergrondse markt gekocht en verkocht, maar ook het gereedschap zoals exploit-kits en malware-toolkits. De prijskaartjes die hieraan hangen kunnen oplopen tot duizenden dollars, met name voor de meer geavanceerde instrumenten.

Omdat er zoveel geld omgaat in de onderwereld is het uitgegroeid tot een georganiseerd geheel, net zoals het er bij ‘echte’ bedrijven aan toe gaat. Zo krijgen ze meer informatie en kunnen ze gebruik maken van elkaars hulpmiddelen of gereedschappen en daarnaast lopen ze minder risico om gepakt te worden.

Onze nieuwe infographic The Cybercriminal Underground: How Cybercriminals Are Getting Better At Stealing Your Money, laat niet alleen zien welke zaken verkocht en gekocht worden op de ondergrondse cybercrime-markt, maar ook hoe de markt is georganiseerd en hoe gebruikers rechtstreeks worden getroffen. De infographic geeft je een kijkje in de cybercriminele wereld!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.