Hoe onze partners voordeel kunnen halen uit XDR

In de afgelopen jaren is het threat-landschap enorm veranderd. Dus heb je als organisatie meer grip nodig op de lifecycle van de threat. Daarbij blijft prevention cruciaal, maar ook de context en het correleren van data wordt steeds belangrijker.  

Neem nu je huis. Je hebt uiteraard een slot en misschien wel een bewakingscamera. Dat lijkt voldoende om je huis te beveiligen: je kan het immers afsluiten en bewaken. Maar je mist de context om de juiste beslissingen te nemen. Stel dat er een grijze wagen voor je huis parkeert, dat er iemand komt aanbellen en/of door het raam kijken of je thuis bent. Als dat eenmalig gebeurt, hoef je je geen zorgen te maken. Maar als dat dagelijks gebeurt, is dat wel relevante informatieDoor alles samen te brengen, zie je een patroon en dan pas kan je de juiste conclusie trekken.  

Dat is wat we bij Trend Micro doen met XDR. Alle input van onze oplossingen – over de verschillende technologielagen heen  brengen we samen in een groot datalake. Dat bezorgt ons een totaaloverzicht van het threat-landschap. 

Het belang van partners  

Is ons securityverhaal blijft de channelpartner een cruciale rol spelen. Ten eerste snapt hij hoe het securitylandschap werkt en weet hij perfect hoe Trend Micro hem kan helpen. Ten tweede kennen onze resellers en integratoren de klant beter en kunnen ze een oplossing bieden om te vermijden dat een eventueel security-issue zich nog eens voordoet.  

Dat kan op basis van detectie waarbij dan de rol van de partner is dat er iemand moet reageren op een incident (response). Zie het als een soort managed services die de partner rond onze oplossingen aanbiedt. Of het kan op basis van Managed Detection & Response waarbij de partner een beroep doet op het gespecialiseerd team en de SOC van Trend Micro. Als partner neem je dan marge op de diensten die je aanbiedt.  

Met andere woorden: Trend Micro levert de bouwstenen en onze partner community kan deze resellen of zelf diensten errond ontwikkelen. XDR is dan puur de technologie waarop zij dan managed services kunnen uitbouwen. 

Hoe XDR aanbrengen bij de klant?  

Security technologie ontwikkelt zich zo snel dat het moeilijk is om up to date te blijven. Daardoor evolueert de industrie ook snel naar een SaaS-model (Security-as-a-service). Grote voordeel is dat deze onlinediensten automatisch updaten en de aangeboden oplossing dus altijd up to date is. Als partner kan je dan focussen op de configuratie en de endpoints en heb je meer ruimte om jouw klanten advies op maat te geven over hun securitybeleid. 

Nu wordt er in de markt gesproken over EDR (endpoint detection en response) en XDRDe X van XDR staat voor cross platform. Dat behelst oplossingen die in het gehele netwerk staan en focust in tegenstelling tot EDR niet alleen op de endpoints. Dus krijg je meer data. En het aantal data dat je kan gebruiken voor je analyse, is recht evenredig met de kwaliteit van je security. 

XDR-ondersteuning voor Trend Micro-partners  

Om onze partners te ondersteunen hebben we bij Trend Micro een aantal XDR-initiatieven genomen. Zo geven we als stimulans aan partners de mogelijkheid om bij 10% van de verkochte licenties ook de XDR-functionaliteit aan te zetten. Zo kunnen zij en de klanten zien wat de meerwaarde is voor hun bedrijf. Daarnaast is er vanuit het channel management – maar ook vanuit de distributie – veel ondersteuning via een training over wat Detection & Response eigenlijk inhoudt. Onze eigen lokale Trend Micro mensen kunnen partners ook verder helpen om de vraag en behoefte van hun klant te ontdekken en presales ondersteuning te geven.  

Online XDR learning tools 

Tot slot bieden we ook online ondersteuning aan onze partners. Hier hebben we goed nieuws, want de Trend Micro Partner Portal en onze Education Portal zijn vernieuwdOp de partner portal vind je onder meer de product cloud en divers bronmateriaal met trial en demosoftware. Dat geeft de mogelijkheid om tijdens een webinar of salesgesprek van iets wat abstract is – zoals XDR – toch tastbaar en begrijpbaar te maken voor de klant. Uiteraard vind je hier ook de nodige sales library met documentatie, presentaties en sell sheets over ons XDR-aanbod.  

Op de Education Portal kan je als partner gratis online trainingen volgen. Je doet dat op het moment en ritme dat jou het best past. Je vindt er zowel technische sales trainingen als trainingen die meer inzoomen op het waarom van XDR. 

In onze security-aanpak en -filosofie werken we rond het NIST security framework. Wij proberen onze partners te helpen om de vijf verschillende fases te verkennen en herkennen (Identify, Protect, Detect, Respond and Recovery). En dan duidelijk te maken in welke fase welke technologie belangrijk is. En waar de mens de oorzaak is. Want dat is vaak de zwakke schakel in security. Met onze XDR security-oplossing kunnen partners aan organisaties een van de beste technologische oplossing op de markt aanbieden. Maar vergeet zeker niet op security awareness te werken. 

Contacteer ons om de mogelijkheden voor jouw organisatie te analyseren. 

Door René van Loenen, Benelux Channel Lead bij Trend Micro 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.