Imtech ICT: “De hybride cloud biedt organisaties een toekomstbestendige infrastructuur”

Jordy Bax, Technology Lead bij Imtech ICT

Jordy Bax, Technology Lead bij Imtech ICT

Tegenwoordig hebben organisaties te maken met een enorme hoeveelheid gevoelige data die altijd bereikbaar moet zijn. We zien dan ook een groei van het aantal datacenters om in deze behoefte te voorzien. Imtech zet zich in om bedrijven wereldwijd te voorzien van een flexibele, toekomstbestendige infrastructuur om zo hun data toegankelijk te maken en uiteindelijk een overstap te maken naar een public of private cloud.

Jordy Bax, Technology Lead bij Imtech ICT vertelt dat security een standaard onderdeel is van een infrastructuur. “Wij werken onder meer voor overheidsorganisaties en ziekenhuizen en beveiliging is dan geen extra optie, maar het is een absolute must. Onze klanten kunnen het zich niet veroorloven dat gegevens op straat komen te liggen. Ze eisen optimale bereikbaarheid, maar daarnaast ook absolute bescherming van gegevens.”

Complexiteit
Datacenters worden door het toenemende aantal silo’s van servers, storage en netwerkresources steeds complexer. Dit heeft als gevolg dat de kosten oplopen en er inefficiënt gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van het datacenter. Door het datacenter te optimaliseren voor virtuele (cloud) omgevingen wordt een flexibele infrastructuur gecreëerd die snel kan worden aangepast aan workloads en die is voorbereid op exponentiële groei. Bij het beveiligen van een gevirtualiseerde omgeving komen specifieke beveiligingsrisico’s kijken. Zo voldoet het installeren van anti-virussoftware op de virtuele machines niet. De oplossing zit in het integreren van de beveiliging in de hypervisor-laag om de continuïteit en veiligheid van data te garanderen.

Bax: “Wij zijn al jaren partner van Cisco en Trend Micro omdat beide organisaties ook van mening zijn dat het datacenter het centrale zenuwstelsel gaat worden. Steeds meer data wordt gecentraliseerd, omdat het altijd en overal toegang krijgen tot data essentieel is om effectief te kunnen (samen)werken.”

Hybride cloud
De toekomst ligt volgens Bax in hybride cloud-omgevingen: “Wij adviseren organisaties vaak om de meest gevoelige data in een private cloud te plaatsen en dit te combineren met de flexibiliteit die een public cloud biedt zodat je workloads kunt verdelen. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat je voorbereid bent op de toekomst.”

Tegenwoordig zijn bijna alle Nederlandse organisaties bezig met virtualisatie en het ontwikkelen van de juiste cloud-strategie. De tip van Bax is om de voordelen van zowel de public en private cloud te benutten in een hybride-omgeving. Bax: “Denk hier strategisch over na en zoek de juiste partners om jouw bedrijf te voorzien van een effectieve, veilige en toekomstbestendige infrastructuur.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.