Interactieve infographic: 2 op de 5 grote datalekken worden veroorzaakt door gestolen mobiele apparaten

Interactieve infographic Trend MicroEr werden vorig jaar meer smartphones verkocht dan pc’s. Deze mobiele apparaten worden al lang niet meer alleen thuis gebruikt. De BYOD-trend heeft er voor gezorgd dat zakelijk en privé niet meer te scheiden is op devices. En niet zonder gevaar: bijna de helft van de organisaties werden gehackt doordat cybercriminelen via privé-toestellen van medewerkers toegang kregen tot het bedrijfsnetwerk en bedrijfsdata, blijkt uit onderzoek van Trend Micro. Daarnaast blijkt dat 2 op de 5 grote datalekken afgelopen jaar werden veroorzaakt doordat criminelen een mobiel apparaat wisten te stelen.

BYOD-beleid lastig te handhaven
Interactieve infographic Trend Micro 2Deze cijfers geven direct de noodzaak aan om actie te ondernemen en veel IT-managers hebben mobile security dan ook bovenaan de prioriteitenlijst staan. Ze voorzien medewerker van vooraf geconfigureerde toestellen en schrijven een BYOD-beleid. Echter blijkt het in de praktijk een hele klus om dit beleid te handhaven. Medewerkers zijn namelijk minstens net zo vindingrijk om standaarden te omzeilen en ook cybercriminelen weten vaak feilloos de zwakke plekken op te sporen.

Beveiligen vanuit data
Waar ligt de oplossing dan wel? Het startpunt is het opslaan van bedrijfsdata op gecentraliseerde corporate servers. Vervolgens zorg je er door middel van goed beveiligde apps voor dat je medewerkers toegang krijgen tot deze data en vul je de bestaande mobile device beheer- en beveiligingstools aan waar nodig. Een complete uitleg vind je in deze interactieve infographic die je stap voor stap verder helpt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.