ITON: “Imagoschade door cybercrime maakt security een c-level discussie”

siteimg__album_blog_16__img_258IT gaat niet alleen over techniek, maar moet een ondersteuning zijn van bijvoorbeeld de procedures in een organisatie. Het vraagt om een bredere kijk op de zaak. En dit is exact de reden dat Trend Micro-partner ITON  is gestart met business consultancy. Jerry Hulzink, sales manager bij ITON geeft aan: “Uiteraard kijken we naar de huidige problemen van een organisatie, maar onze focus ligt op het realiseren van de doelstellingen die de organisatie heeft en vanuit daar verder te gaan.”

Imagoschade door cybercrime onacceptabel
ITON merkt dat security steeds meer gaat leven onder zijn klanten. Hulzink: “Het nieuws staat er vol mee en er zijn steeds vaker andere bedrijven in dezelfde branche die te maken krijgen met cybercrime. De DDOS-aanvallen bijvoorbeeld hebben een hoop stof doen opwaaien.” Hulzink vertelt dat het voor zijn klanten onacceptabel is als een website uit de lucht is. “Niet alleen lopen ze verkopen mis, maar misschien is de schade die een dergelijke aanval aanricht voor het bedrijfsimago wel de grootste zorg van bedrijven.” Hulzink geeft ook aan dat hij een verschuiving constateert van de aandacht voor security in organisaties: “Waar eerder de IT-beheerder bij ons aanklopte, zien we nu dat de beslissingen steeds vaker worden genomen op het c-level.”

Meer voor minder
ITON werkt veel voor overheden en zorginstellingen. Deze organisaties hebben te maken met bezuinigen en herstructurering. Hulzink: “Een belangrijke vraag van deze klanten is dan ook welke investeringen het meeste opleveren. Het is immers hun belangrijkste prioriteit om de kwaliteit van de dienstverlening en interne processen zo hoog mogelijk te houden tegen zo laag mogelijke kosten.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.