Kom langs bij Trend Micro tijdens de AWS Summit Benelux op 31 mei

Op 31 mei 2018 vormt het Haagse World Forum weer het decor voor de AWS Summit Benelux. Dat veel mensen hier reikhalzend naar uitkijken blijkt wel uit het feit dat de registratie voor het event nu al gesloten is. Alle ‘kaarten zijn vergeven’. En dat is ook niet vreemd. Cloud is booming en AWS is een van de drijvende krachten in deze markt.

Jarenlange ervaring met security en met AWS

“Trend Micro is al jaren partner van AWS en is mede daarom ook dit jaar weer verbonden als sponsor van de AWS Summit”, zegt Tonny Roelofs Strategic Alliances & Business Development Director Cloud bij Trend Micro. “Trend Micro is al jaren een vooraanstaande speler op het gebied van server- en datacenter-security. Jaren geleden al sloten we de eerste allianties met de grote public cloud-spelers. Onze oplossingen zijn daarom echt voor de cloud gebouwd en geoptimaliseerd voor bijvoorbeeld partijen zoals AWS. Steeds meer organisaties maken gebruik van de public cloud en krijgen daardoor te maken met vragen over governance in een (multi) cloud omgeving. Vragen als: ‘hoe krijg ik zicht in en grip op het gebruik van public cloud-diensten’ of ‘hoe zorg ik voor een veilige omgeving die altijd compliant is?’. We zijn aanwezig op de AWS Summit om organisaties te helpen met hun specifieke cloud-vragen en doen dat vanuit onze jarenlange ervaring op het gebied van security en de samenwerking met AWS.”

Security by design

Cloud en security leken jarenlang niet goed door een deur te kunnen. Die tijd ligt echter achter ons. Mede dankzij het succes van bedrijven als Salesforce en ServiceNow is de cloud steeds vaker het vertrekpunt waardoor organisaties gedwongen worden na te denken over hun cloud-strategie. Als het gaat om security is het echter belangrijk te beseffen dat beveiliging in de cloud vaak anders werkt dan in het eigen datacenter.

Roelofs: “Security in een publieke cloud verschilt op het eerste gezicht niet veel van security in traditionele omgevingen zolang deze cloud wordt gebruikt als Infrastructure-as-a-Service. Je moet echter altijd rekening houden met wat er gebeurt met je security tijdens het automatisch op- en afschalen van workloads. En Security by design wordt steeds belangrijker bij het ontwikkelen van applicaties in de cloud. Kennis over en inzicht in het gebruik van de publieke cloud helpt goed bij het aangaan van deze uitdagingen. Een van de grootste misvattingen die er bestaat over security in de cloud is bijvoorbeeld dat de cloud provider volledig zorgt draagt voor de veiligheid van jouw data en applicaties. Dat is dus in de regel niet het geval. De cloud provider is namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van de cloud zelf, maar niet van alles wat daar in staat. Daar moeten gebruikers zelf de nodige maatregelen voor nemen.”

Eén security-platform

Een groeiend aantal organisaties hanteert een hybride aanpak waarbij ze workloads en applicaties zowel lokaal als uit de publieke cloud gebruiken. Daardoor is er geen duidelijke ‘binnen’ of ‘buiten’ meer waar beveiliging ingezet kan worden. Dit vraagt een andere kijk op security dan in de industrie gebruikelijk was de afgelopen decennia. “Je loopt hierdoor het gevaar dat je met point solutions aan de slag gaat. Het werken met een veelvoud aan verschillende tools zorgt echter voor gaten in de beveiliging en gebrek aan een totaaloverzicht”, vervolgt Roelofs. “Beter is om één security-platform te bouwen, dichtbij de host, waarbij lokatie van de workload of applicatie niet uitmaakt. Trend Micro koppelt de beveiliging van de workloads zowel bij de klant als bij de cloud provider(s) aan elkaar. Zo ontstaat er een beveiligingsplatform waarmee organisaties hun policies eenduidig (en automatisch) kunnen uitrollen. Ze hebben ook vanuit een centraal dashboard inzicht in de actuele beveiligings- en compliance-status.”

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over de AWS Summit Benelux. Meer informatie over hoe de strategische samenwerking tussen Trend Micro en AWS eruit ziet vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.