Let’s talk about it

LTAI-leaderboard-728x90px-v1Jaren geleden was ons werk totaal anders dan vandaag de dag. We waren een echte software leverancier en zorgden ervoor dat wij de juiste producten hadden om onze gebruikers goed te beschermen. Hoe anders is dat nu! Het huidige security-landschap vergt namelijk veel meer dan alleen een goede firewall en antivirus programma. Met trots presenteerden wij twee weken geleden dan ook Let’s talk about it. Een initiatief waar niet het zenden van productinformatie, maar juist het delen van kennis centraal staat.

Van techniek tot imagoschade
Het is opvallend om te zien dat ik tegenwoordig in bijna elk zakelijk gesprek Let’s talk about it aanhaal. Het is namelijk een antwoord op heel veel vragen. Of het nu gaat om klanten, of niet klanten van Trend Micro. We merken dat mensen het prettig vinden om kennis te delen en dat het daarnaast ook bijdraagt aan het veiliger maken van de digitale wereld. Onze eerste Let’s talk about it-sessie vond plaats bij O’Neill en er ontstond een zeer interessante discussie tussen een gedupeerde grote bank en een overheidsinstelling over hoe om te gaan met cybercrime. Deze discussie ontsteeg het technische deel, ze gingen in op zaken als crisiscommunicatie en imagoschade. Juist de mix tussen mens, techniek en processen in een organisatie maakt de sessie interessant en waardevol voor deze partijen.

Gezamenlijke strijd tegen cybercrime
Onze minister noemde cybercrime de belangrijkste bedreiging voor de Nederlandse economie. Als country manager van Trend Micro zie ik het als mijn taak om organisaties in Nederland te helpen in de strijd tegen cybercrime, we strijden immers tegen een gezamenlijke vijand. Wij faciliteren de discussie zodat niet elke ondernemer apart het wiel hoeft uit te vinden en zorgen daarnaast dat er voldoende kennis aanwezig is voor een goede discussie.

Uitnodiging
De eerste sessies van Let’s talk about it zijn speciaal gericht op IT-managers en hebben elke keer een andere focus. Zo gaat de eerste sessie met Kahuna met name over het signaleren en reageren op bedreigingen in de virtuele omgeving.  Je bekijkt het volledige programma op letstalkabout-it.nl, hier kan je je ook gratis inschrijven voor een kennissessie bij jou in de buurt. Wij nodigen je uit: Let’s talk about it!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.