Meer dan 80% van de cybercriminele aanvallen gericht op de overheid

cyberaanvalEerder deze week was er al het nieuws van de hack op Belgacom en bleek dat het Belgische ministerie van buitenlandse zaken slachtoffer was geweest van een cyberaanval. Kortom, cyberaanvallen zijn realiteit en geen science fiction, zoals mijn collega Patrick Dalvinck schreef. Vandaag introduceren wij voor het eerste ons rapport met alle informatie over gerichte aanvallen in het tweede kwartaal van dit jaar. In deze blog alvast twee belangrijke highlights.

  • Overheden doelwit: In het tweede kwartaal van dit jaar bleek dat het overgrote deel van de gerichte aanvallen (meer dan 80%) zich specifiek richtten op overheden.

  • EvilGrab: In dit kwartaal deed een nieuwe malware zijn intrede. EvilGrab richt zich op specifieke beveiligingssoftware. Dit is vergelijkbaar met wat we eerder zagen in de cyberaanval op de New York Times. Deze aanval laat zien dat aanvallers zich heel bewust richten op een analyse van de beveiligingsinfrastructuur van hun doelwit.

Alle informatie vind je in het 2Q Report on Targeted Attack Campaigns. Dit rapport zal vanaf nu eens per kwartaal verschijnen en focussen op de belangrijkste trends en achtergronden van gerichte aanvallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.