MKB: sterke toename beveiliginsincidenten

Vandaag de dag worden er meer smartphones verkocht dan computers. Terwijl bij de ontwikkeling van bedrijfssystemen beveiliging standaard wordt meegenomen, is dat bij mobiele apparaten niet het geval.

Uit onderzoek onder 100 IT-beveiligingsproviders voor het MKB uitgevoerd door Osterman Research in opdracht van Trend Micro blijk dat per maand 4,3 procent van de endpoints binnen het MKB besmet raakt. Dit komt neer op een infectieratio van 52,1 procent op jaarbasis.

Volgens het onderzoek nam het aantal Android-toestellen binnen het MKB met 7,1 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Voor iPhones en iPads was dit respectievelijk 3,1 en 1,9 procent. Over de afgelopen jaren rapporteerde een groeiend aantal MKB-organisaties beveiligingsincidenten door web- of e-mailgebruik. Tussen 2007 en 2012 is er een groei van 35 procent in webaanvallen en een toename van 12 procent in e-mailaanvallen waar te nemen.

Met alle bedrijfsinformatie die tegenwoordig wordt opgeslagen op mobiele apparaten en de trend dat er steeds meer gerichte aanvallen zijn op specifieke bedrijven en personen, is het risico op verlies en diefstal groot. In deze video geeft Cesare Garlati tips voor het beveiligen van gevoelige bedrijfsinformatie:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.