Mobiele beveiliging en het Internet of Things tijdens Mobile World Congress

Trend Micro MWCVandaag gaat één van de grootste mobiele tech-evenementen ter wereld van start in Barcelona, het Mobile World Congress. Van 2 tot en met 5 maart staat Barcelona in het teken van mobility en uiteraard is Trend Micro aanwezig.

Het zal niet als een verrassing komen dat het aantal mobiele apparaten zoals telefoons en tablets ook in de toekomst flink blijft toenemen. In 2014 stond de teller al op zo’n 7,7 miljard devices en dat zal uitgroeien tot 12,1 miljard in 2018. Dat brengt echter ook bedreigingen met zich mee. Want naast de groei van het aantal Android-bedreigingen, verwachten we dit jaar ook meer kwetsbaarheden in mobiele apparaten, apps en platformen. Cybercriminelen zullen zich meer richten op de data die zijn opgeslagen op deze mobiele apparaten. Kortom, mobiele bedreigingen blijven aan de orde van de dag. Ook de komst van het Internet of Things brengt nieuwe gevaren met zich mee. Hoewel deze ‘connected’ apparaten efficiëntie en gemak bieden, worden ze ook steeds kwetsbaarder voor aanvallen en behoren mobiele apparaten tot de meest aangevallen platformen. Aangezien mobiele apparaten steeds meer worden gebruikt voor toegang tot bedrijfsgegevens, moeten organisaties in staat zijn zich te beschermen tegen cyberaanvallen.

Mobile World Congress
Ben je vanaf vandaag aanwezig op het Mobile World Congress? Breng dan zeker een bezoek aan onze stand (hal 6, stand 6L61 en hal 8, stand 0D39). Tijdens MWC vertellen we meer over online-security voor zowel de werkomgeving als thuis. Daarnaast zijn er demo’s te zien van verschillende oplossingen waarmee IT-managers in staat zijn om de productiviteit van mobiele werknemers te bevorderen en tegelijkertijd gevoelige bedrijfsgegevens te beschermen. Zo tonen we onder meer enterprise-oplossingen als Trend Micro Safe Mobile Workforce en cloud- en datacenteroplossingen. Ook is onze CEO Eva Chen aanwezig en zal ze meer vertellen over mobiele uitdagingen en het Internet of Things. Blijf daarnaast deze week onze blog volgen en houdt het Twitter-kanaal in de gaten voor de laatste MWC-updates.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.