MWC 2014: update mobile security-productportfolio en huidige landschap mobiele bedreigingen

MWCVandaag is het de eerste dag van het Mobile World Congress in Barcelona. Tijd voor een update, en niet alleen van de laatste stand van zaken op het gebied van mobiele bedreigingen, maar ook wat betreft ons productportfolio. Zo introduceren wij vandaag Safe Mobile WorkForce.

Uit ons 2013 Mobile Threat Report blijkt dat mobiele bedreigingen verder gaan dan apps en de kwetsbaarheden van Android. Trend Micro doet al jaren onderzoek naar deze mobiele bedreigingen en identificeert waar aanvallen vandaan komen en hoe gebruikers zichzelf het beste kunnen beschermen. In 2013 voorspelde de TrendLabs-onderzoekers dat malafide en risicovolle Android malware aan het einde van het jaar de 1 miljoen zou bereiken. Ter vergelijking, bij PC malware ging hier een decennium over heen. TrendLabs voorspelt nu dat dit aan het einde van 2014 het aantal malafide Android-apps nogmaals zal verdrievoudigen en het de 3 miljoen bereikt. Nu gaat mobile security veel verder dan alleen tablets en telefoons. Uit onderzoek met Europol voor project 2020 laten we zien wat dit betekent in de toekomst, denk hierbij aan identiteitsdiefstal via Google Glass of aanvallen op de kritieke infrastructuur van een land via mobiele devices.

Eva Chen aanwezig op MWC
Onze CEO en mede-oprichter van Trend Micro is ook op Mobile World aanwezig (Hall6 6L61). Zei vertelt dat er een nieuwe manier van beveiligen nodig is. Eva Chen: “Mobiele bedreigingen blijven groeien, zowel in kwantiteit als kwaliteit. Ze worden intenser en meer geavanceerd. We willen onze expertise dan ook graag inzetten om deze nieuwe manier van cybercrime aan te pakken. In 2014 zal mobiel het doelwit blijven van cybercriminelen. Nu cloud-gebaseerde applicaties en BYOD inmiddels gemeengoed zijn, lopen zowel de data van medewerkers als bedrijven gevaar. Onze nieuwe oplossingen zullen deze informatie beschermen zonder de mobiele ervaring te belemmeren.”

Nieuwe oplossingen
Kortom, tijd voor een nieuwe manier van beveiligen. Het beveiligen van endpoints alleen is niet meer genoeg. De nieuwe manier van beveiligen gaat uit van data en bekijkt daarna wie vanaf welk device toegang moet hebben tot deze data. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona kondigen we drie nieuwe oplossingen aan die allemaal bijdragen aan het gemakkelijk en veilig uitwisselen van digitale informatie. Belangrijk uitgangspunt is dat IT-beheerder meer controle heeft over (bedrijfs)apparaten.

 • Safe Mobile WorkForce biedt een veilige mobiele toegang tot bedrijfsgegevens vanaf mobiele apparaten en een verbeterde gebruikerservaring. De data wordt via een remote-besturingssysteem doorgegeven aan het mobiele apparaat van de gebruiker.

 • Trend Micro Mobile Security is een multi-platformbeveiligingsoplossing om de gegevens en de privacy van gebruikers op Google Android, Apple iOS en Amazon Kindle-apparaten te beveiligen. De oplossing biedt onder andere:
  – Bescherming tegen bedreigingen
  – Bescherming bij het verliezen van een apparaat
  – Privacy-richtlijnen voor Facebook-instellingen
  – Data back-up
  – Ouderlijk toezicht

 • Mobile App Reputation is de eerste service die mobiele apps evalueert. Het programma identificeert nieuwe en bestaande malware, controleert de reputatie van mobiele applicaties en biedt bescherming tegen downloads. Mobile App Reputation scant, blokkeert en identificeert miljoenen gevaarlijke apps uit een groot aantal wereldwijde online bronnen. De technologie heeft een belangrijke rol gespeeld in het detecteren en blokkeren van kwaadaardige apps in de BlackBerry app store, BlackBerry World.

Achtergrond
Net als ieder jaar zorgen wij voor de meest actuele informatie en adviezen wat betreft mobile security. Deze twee whitepapers en interactieve infographic geven je meer informatie.

 • Optimaal gebruik maken van het BYOD-tijdperk, zonder kritieke data naar buiten te lekken? Dit whitepaper geeft je adviezen om op een veilige manier gebruik te maken van de mogelijkheden die de consumerization of IT biedt. Lees hier het whitepaper Embracing BYOD: are you exposing critical data

 • Om een goed, veilig en beheersbaar BYOD-beleid te implementeren in een organisatie is het belangrijk dat de risico’s duidelijk in kaart worden gebracht. Dit whitepaper geeft je alle informatie over deze risico’s zodat organisaties de juiste keuzes maken. Lees hier het whitepaper Implementing BYOD plans: what are the risks for your corporate data.

 • Interactieve infographic The split screen: seperate corporate from personal data on mobile devices

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.