Na servers en storage, heeft netwerk-virtualisatie de toekomst

Tonny_Roelofs-smallWe staan aan de vooravond van een enorme wijziging in ICT-landschap: het virtualiseren van complete netwerken.  Door enorme hoeveelheden data, verandert de IT-infrastructuur. Cybercriminelen worden steeds slimmer en bedenken steeds weer nieuwe methodes om zoveel mogelijk data afhandig te maken. En ook de gebruiker wordt steeds mobieler en wil dus altijd en overal beschikbaarheid hebben over relevante data. Dit brengt grote uitdagingen voor IT-managers met zich mee, want hoe houd je deze omgeving beheersbaar en veilig? Daar werken wij samen met onze partners elke dag hard aan. Eén van deze partners is VMware. Zij zijn al jaren leider op het gebied van virtualisatie en cloud-infrastructuur en we werken al sinds 10 jaar in Nederland met hen samen om de virtuele wereld veiliger te maken.

VMware’s NSX
Waar bedrijven eerst servers virtualiseerden en later storage, ligt nu de toekomst in het virtualiseren van hele netwerken. Inmiddels is het merendeel van de servers gevirtualiseerd en komt er steeds meer behoefte om flexibeler en efficiënter met de brandbreedte om te gaan. Het virtualiseren van je netwerk dus. NSX van VMware biedt hier een goede oplossing voor. Met NSX wordt de fysieke netwerkinfrastructuur de drager van je netwerk, terwijl in NSX de logische netwerksegmenten, firewalling, load balancing en routering worden geregeld. Het virtualiseren van je netwerk betekent dat je je capaciteit uiterst efficiënt kan inrichten, zonder dat je steeds losse hokjes moet gaan inrichten. Je kunt besparen omdat je geen fysieke apparaten meer nodig hebt en deze dus ook niet hoeft te onderhouden. Dit is bijvoorbeeld voor datacenters bijzonder interessant omdat zij worstelen met een groot stroomverbruik, het regelen van warmte en koeling en gebrek aan ruimte.

Beveiliging virtuele omgeving
Trend Micro marktleider op gebied van beveiliging van het datacenter in Nederland. Bedrijven kiezen graag voor een platform waarbij het niet uitmaakt waar data staat en hoe je ze benaderd en daarnaast integreert ons platform volledig met VMware. Wij vinden het bijzonder belangrijk dat ons security-platform onafhankelijk is en gebruikt kan worden in zowel fysieke, virtuele omgevingen en hybride en private cloud. Bedrijven hebben al genoeg uitdagingen waar ze mee te kampen hebben en het is belangrijk dat ze een beheersbare omgeving creëren en behouden, die veilig is en optimaal presteert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.