Nieuwe versie van Trend Micro Titanium 2014

TREND MICRO PREMIUM SECURITY PRODUCTDe populariteit van social media is groot. Facebook heeft vandaag de dag 1.155 miljard gebruikers wereldwijd. En ook Google+ heeft inmiddels al meer dan 100 miljoen leden. Met dit grote aantal actieve gebruikers neemt ook de invloed en het bereik dat dit sociale medium heeft toe. Dagelijks delen miljoenen mensen video’s, foto’s en posts op sociale media. Dat dit niet altijd zonder gevolgen is, daar wordt niet altijd bij stil gestaan. Wat doe je bijvoorbeeld met je party-foto’s die je wel wilt delen met je vrienden, maar niet met je collega’s of klanten?


Privacy Management Tool
Uit onderzoek van Cint USA blijkt dat slechts 16 procent van de Facebook-gebruikers zijn of haar privacy-instellingen maandelijks controleert. Van de Google+ gebruikers heeft 30 procent nog nooit zijn privacy-instellingen gecontroleerd. De privacy management tool in de nieuwste versie van Titanium, Titanium 2014, biedt in dat geval uitkomst. Het programma identificeert privacy-instellingen die ervoor zorgen dat persoonlijke informatie publiekelijk te zien is en zo in handen komt van kwaadwillenden. Daarnaast geeft het gebruikers de mogelijkheid om applicaties te identificeren die toegang hebben tot persoonlijke informatie. Trend Micro’s privacy management tool maakt het makkelijker om privacy-instellingen te doen op Twitter, Google+ en Facebook voor zowel Mac als PC.

Daarnaast bevat Titanium 2014 de volgende verbeteringen:

Password Management
Gemiddeld hebben mensen 12 accounts en maar 8 wachtwoorden. Daardoor kan een dief meer schade aanrichten als hij 1 account weet te hacken. Om identiteitsdiefstal te voorkomen heeft Titanium 2014 wachtwoordmanagement en beschikt het over een beveiligde browser om veilig online aankopen of bankzaken te doen.

Extra ouderlijke controle
Daarnaast integreren we een extra controle-tool voor ouders waarmee zij hun kinderen kunnen beschermen tegen gevaren op het internet. Titanium 2014 kan informatie die voor kinderen toegankelijk is op het internet filteren en beperken. Daarnaast bevat de nieuwe oplossing de mogelijkheid om het online-gedrag van het kind te monitoren, zodat bijvoorbeeld online pesten of misbruik snel gesignaleerd worden.

Privacy Management App
Verder beschikt Titanium 2014 over een Facebook privacy management applicatie en Trend Micro Mobile Security. Dit is ontwikkeld om een verloren of gestolen toestel terug te vinden, applicaties die data stelen te identificeren, een back-up te maken van data die opgeslagen is op het apparaat of deze op te slaan en de mogelijkheid om op afstand data te vergrendelen of wissen.

Mijn collega en Executive Vice President, Global Consumer Business bij Trend Micro Akihiko Omikawa zegt hierover het volgende: “Privacy is een groot probleem en dat begint met het voorkomen dat we geen “Ik zou willen dat ik dit nooit had gedaan”-momenten krijgen. Bewaking tegen identiteitsdiefstal, bescherming tegen virussen en zorgen dat gezinnen online veilig zijn, zitten standaard in onze beveiligingsoplossingen. Maar als je niet weet hoe je jouw privacy-instellingen op sociale netwerken moet beheren, zal geen enkele beveiligingssoftware jouw online reputatie kunnen beschermen. De eerste stap in in het beschermen van jouw digitale leven is om grip te houden op jouw privacy van social media. Trend Micro geeft social media-gebruikers een eenvoudige mogelijkheid om te voorkomen dat zij hun reputatie schaden door teveel informatie te delen met een onbedoeld publiek.”

Wil je meer tips over het goed instellen van je privacy-gegevens? Check dan deze blog.
Het originele Engelstalige persbericht vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.