Onderzoek Canalys: Groeiende investeringen in contentbeveiliging door kleine bedrijven

Toenemend besef van het belang van contentbeveiliging bij kleine bedrijven

Canalys names Trend MicroDeze week publiceerde het onafhankelijke onderzoeksbureau Canalys het jaarlijkse onderzoek naar content security voor kleine bedrijven (minder dan 100 medewerkers). Uit het onderzoek blijkt dat kleine bedrijven een omzetaandeel hebben van 28,4 procent in de totale enterprise content security markt. Dit betekent een stijging van 5,4 procent. Naar verwachting zal de waarde van de markt aan het einde van 2013 stijgen naar 2,5 miljard dollar, wat neerkomt op een groeipercentage van 10,4 procent ten opzichte van 2012. Interessante resultaten die ons ook een beetje trots maken, want uit het onderzoek blijkt daarnaast dat Trend Micro ook dit jaar weer marktleider is op het gebied van small business content security.

Securitytrends kleine bedrijven
Kleine bedrijven werden dit jaar geconfronteerd met issues omtrent de toenemende IT-complexiteit en beveiligingsuitdagingen rondom bijvoorbeeld Bring Your Own Device (BYOD). Het gebruik van sociale media en cloud services blijft daarnaast ook groeien. Eigenaren van kleine organisaties zijn zich steeds meer bewust van het feit dat er beveiliging nodig is voor verschillende apparaten zoals tablets en smartphpones.

MKB verliest een miljard dollar door cybercriminaliteit
Recentelijk voerden wij zelf een enquête uit via LinkedIn. Hieruit bleek dat 62 procent van de respondenten zich zorgen maakt over de veiligheid van bedrijfsdata op mobiele apparaten. Slechts 20 procent had een beveiligingsapp geinstalleerd op een Android-toestel. Op basis van schattingen kunnen we concluderen dat MKB-bedrijven in Europa en de VS jaarlijks een miljard euro verliezen door cybercriminaliteit. Vaak beschikken kleine bedrijven niet over voldoende middelen zoals financiën en bezetting, en moeten ze vertrouwen op hun IT-consultant of IT-service provider voor de beste oplossingen.

Trend Micro Worry-Free Business Security
Uit het onderzoek van Canalys blijkt tevens dat wij ook dit jaar weer marktleider zijn als het gaat om small business content security. “Er was het afgelopen jaar een grotere vraag vanuit de markt naar security-oplossingen. Veel bedrijven hebben echter ook te maken met budgettaire beperkingen door de economische omstandigheden. Leveranciers, zoals Trend Micro, reageerde hierop door op maat gemaakte oplossingen te bieden met een grotere functionaliteit met gehoste opties tegen meer concurrerende prijspunten”, aldus Canalys analist Nushin Vaiani.

Wij vinden deze uitslag een hele eer en willen al onze klanten en partners dan ook bedanken voor het vertrouwen. Uiteraard zullen wij ons met de volle honderd procent blijven inzetten om de digitale wereld veiliger te maken en daarmee aan de top te blijven!

Lees hier het Canalys Report 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.