Onderzoek: volledige Nederlandse identiteit te koop voor 800 euro op ondergrondse internet marktplaatsen

Deep_Web_reportEerder plaatsen we een blog over de krochten van het Deep Web, het deel van het internet dat niet toegankelijk is via normale zoekmachines. Onze specialisten voerden recent met een Deep Web Tool onderzoek uit naar deze onderlaag van het internet. Wat wordt er nu verhandeld op het Deep Web? En wat kosten deze producten of diensten? Uit ons onderzoek blijkt onder meer dat een volledige Nederlandse identiteit, dat wil zeggen een identiteitskaart, paspoort en rijbewijs,  te koop is voor ongeveer 800 euro op de ondergrondse internet marktplaatsen.


Nederlands paspoort 600 euro
Eén van de zaken die onze onderzoekers concludeerden is dat een Nederlands paspoort eenvoudig te koop is op ondergrondse internet marktplaatsen voor slechts 600 euro. Daarnaast bieden criminelen ook pakketten aan. Zo koop je een Nederlands paspoort en rijbewijs voor 700 euro en ben je voor 800 euro in het bezit van een compleet pakket, bestaande uit een Nederlandse ID-kaart, paspoort en rijbewijs.

Cannabis meest verhandelde goed
Daarnaast blijkt dat cannabis het meest wordt verhandeld op de ondergrondse marktplaatsen. Farmaceutische producten zoals Ritalin en Xanax staan op de tweede plaats, gevolgd door hard drugs als MDMA, LSD en heroïne. Ook illegale videogames en online accounts zijn populaire handelswaren.

Vendor breakdown Trend Micro

 

 

 

 

 

 

 

Russisch tweede taal, Bitcoins
Opvallend is dat het Russisch, na het Engels, de meest gebruikte taal is op het Deep Web. Zaken als Bitcoins zullen er naar verwachting in de toekomst voor zorgen dat het Deep Web zich nog verder ontwikkelt en dat er steeds grotere marktplaatsen gaan ontstaan.

Language Deep Web

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over dit onderzoek kun je vinden in ons Deep Web Report of op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.