PEAK-IT: “De werkplek 3.0 vraagt om vrijheid, maar dan wel om gecontroleerde vrijheid”

 

Fred van Slooten, Product Marketing Manager bij PEAK-IT

Fred van Slooten, Product Marketing Manager bij PEAK-IT

PEAK-IT is een business partner gespecialiseerd in ICT. En een partner is het bedrijf niet alleen al jaren van Trend Micro, maar zeker ook voor hun klanten. Net dat stapje extra zetten voor klanten, zit in het dna van het bedrijf en is een van de redenen waarom wij graag met hen samenwerken. Genoeg reden om eens met Fred van Slooten, Product Marketing Manager van PEAK-IT te spreken over de uitdagingen voor bedrijven anno 2013.

Virtualisatie
“Wij voorzien bedrijven van advies, beheer- en support op het gebied van infrastructuur en applicaties”, vertelt Van Slooten. Hierbij focust PEAK-IT zich vooral op de midsize market, van 100 tot 1.000 werkplekken. Virtualisatie blijft het belangrijkste topic voor deze bedrijven. Van Slooten: “Virtualisatie, zowel van de server als de desktop, blijft de belangrijkste vraag van bedrijven. Ze willen weten welke voordelen hen dit kan bieden.”

Cloud niet per definitie goedkoper
Het grootste misverstand is volgens van Slooten dat de cloud goedkoper zou zijn: “Dit is zeker niet altijd het geval. Misschien wel voor een bedrijf dat alles van scratch af aan kan optuigen, maar zeker niet voor een bedrijf met een al bestaande infrastructuur. De winst voor het werken in de cloud ligt hem in de extra flexibiliteit en de efficiëntie die het oplevert. Een hybride model biedt vaak de meest optimale oplossing, maar dat is uiteraard per klant verschillend.”

Werkplek 3.0
Organisaties moeten zich voorbereiden op het feit dat applicaties toegankelijk moeten zijn vanaf verschillende devices, zoals tablets, smartphones of pc’s. Daarnaast willen werknemers graag hun eigen devices meenemen (BYOD), hierin willen ze dus alle vrijheid hebben. Van Slooten: “Wij zijn van mening dat organisaties een infrastructuur moeten creëren die hen deze vrijheid biedt, maar dan wel op een gecontroleerde manier.” De flexibiliteit in de workforce neemt toe, zo komen er bijvoorbeeld ook steeds meer zzp’ers. “VMware is bijvoorbeeld een organisatie die dit snapt. Zij beseffen dat het device los staat van de applicaties. Dit is wat ons betreft waar de werkplek 3.0 voor staat, het is een werkplek die helemaal onafhankelijk is van het device”, vertelt van Slooten.

Virtualisatie, maar wel veilig
Voorwaarde voor een gevirtualiseerde omgeving is dat deze veilig moet zijn. Een goede security-partner is daarom dus essentieel. In de zoektocht naar de juiste partner waren techniek en service voor PEAK-IT de belangrijkste maatstaven. “Over het algemeen zijn alle anti-malware-oplossingen relatief veilig. Echte toegevoegde waarde levert Trend Micro doordat er bijvoorbeeld geen fysieke agents nodig zijn om gevaren te detecteren. Dit zorgt ervoor dat er efficiënt en veilig gewerkt kan worden in de gevisualiseerde omgeving van het bedrijf. Een absolute must, zeker in deze tijd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.