Praktijkcase: O’Neill over IT-security

Even geleden publiceerden wij een blog over Peter Maljaars van O’Neill. Sinds 1952 werkt O’Neill hard om innovatieve sportswear te maken voor miljoenen actiesporters wereldwijd. Om een voorsprong te blijven behouden op de concurrentie werkt O’Neill al jaren met ons samen. Hoe richten zij hun beveiligingsbeleid in? In deze blog vertelt Peter van Maljaars, Global IT en Infrastructure Manager van O’Neill meer.

Gevirtualiseerde IT-omgeving beheersbaar maken
Vanwege de grote complexiteit en reikwijdte van de ICT-omgeving stuurt O’Neill de ICT centraal aan. Voor de verschillende locaties in Europa is een centrale security-omgeving ingericht. “Om medewerkers maximale flexibiliteit en beschikbaarheid te bieden en grip op kosten en beheer te houden, is momenteel zo’n 70 procent van ons serverpark gevirtualiseerd. We werken nauw samen met Trend Micro voor de ontwikkeling van de juiste security-oplossingen voor deze gevirtualiseerde omgeving.” Extra voordeel van Deep Security is volgens Maljaars dat de oplossing grotendeels geautomatiseerd functioneert. “Wij hebben een compacte IT-afdeling met beperkte capaciteit. Deep Security scant applicaties en dataverkeer automatisch.

Beveiliging van telefoons, tablets en kassa’s
Uiteraard is het ook belangrijk dat naast PC’s, ook telefoons en tablets van medewerkers goed worden beveiligd. Officescan de security van de endpoints. Deze oplossing beveiligt de Windows en Apple-omgeving. Dit geldt niet alleen in onze kantooromgeving, maar ook voor alle kassasystemen in de winkels. Hiermee zijn we verzekerd van betrouwbare beveiliging met een kleine footprint. Dit alles op basis van centraal beheer. Naar de installatie van nieuwe versies en updates hoeven we ook niet om te kijken. Deze worden op gezette tijden gepland en uitgevoerd. Hierdoor kunnen gebruikers ongestoord werken en weten we toch zeker dat ook eventuele nieuwe risico’s goed afgedekt zijn.”

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.