Pro-actief IT-beheer op het Graafschap College dankzij Trend Micro oplossingen

Graafschap_CollegeHet Graafschap College, de grootste MBO-instelling van de Achterhoek met 8.000 studenten en 750 medewerkers, ziet ICT als een belangrijk onderdeel van lessen die worden gegeven. Zowel voor studenten als docenten. Zo gebruiken studenten laptops om opdrachten te maken en informatie op te zoeken en slaan zij documenten op op servers van de school. Maar ook docenten gebruiken internet tijdens de lessen om content direct vanaf het internet aan studenten te tonen. Een goede beschikbaarheid van ICT-faciliteiten is daarom van groot belang, waarbij beveiligingsoplossingen essentieel zijn. Een grootschalige virusuitbraak kan tenslotte een enorme impact hebben op de onderwijsinstelling. Het Graafschap College maakt al sinds 2008 gebruik van een aantal oplossingen van Trend Micro. Nu heeft de instelling dit aanbod verder uitgebreid met nieuwe security-oplossingen, waardoor zij zich nu kunnen richten op pro-actief beheer en in één oogopslag zien hoe het is gesteld met de veiligheid van hun IT-systemen.

Oplossing voor onvoldoende bescherming
Het Graafschap College heeft eerder met andere anti-virussoftware partijen gewerkt, totdat ze werden geconfronteerd met een virusuitbraak, met alle gevolgen van dien. Zo moest bij elke werkplek het virus handmatig worden verwijderd, dat uiteraard veel tijd kostte. Veilig en goed onderwijs aanbieden is de kernactiviteit van de school en dus zocht het Graafschap College naar een oplossing om een dergelijke uitbraak in de toekomst te voorkomen, zonder dat dit ten koste gaat van de performance van huidige systemen. Zo implementeerden zij het Deep Security-platform, dat ervoor zorgt dat de virtuele desktopomgevingen (VDI) goed beveiligd zijn en er tevens voor zorgde dat het inloggen op een VDI werd versneld. Ook voor de beveiliging van SharePoint koos het Graafschap College voor een oplossing van Trend Micro, waardoor studenten veilig kunnen werken waar en wanneer ze willen.

Pro-actief beheer
Ontwikkelingen als Bring Your Own Device brengen uitdagingen met zich mee, zeker voor een onderwijsinstellingen waar IT-ontwikkelingen razendsnel gaan en VDI’s steeds belangrijker worden. Omdat het Graafschap College nu werkt met meerdere oplossingen, kunnen IT-managers aan de hand van Control Manager in één oogopslag zien of de veiligheid van ICT-systemen is gewaarborgd. Donny Toebes, Senior Netwerkbeheerder bij het Graafschap College legt uit: “We kunnen proactief zien dat virussen binnenkomen en worden afgevangen. De oplossing geeft ons echt de controle, en dat bevalt ons goed. We willen problemen voorkomen en niet achter de feiten aanrennen.”

De focus ligt bij de IT-beheerders van het Graafschap College nu op monitoren en controleren zodat trends zichtbaar worden en problemen worden voorkomen. De relatief kleine IT-afdeling van het Graafschap College kan nu efficiënter werken en door pro-actief beheer virusuitbraken in de toekomst het hoofd bieden. En dit betekent dat ze klaar zijn voor nieuwe uitdagingen!

Lees meer over deze case op onze website.

Dit bericht werd geplaatst in Partners en Cases en getagged met op door .

Over Barry van Vliet

Barry van Vliet is sinds maart 2010 werkzaam als Marketing Manager bij Trend Micro. Op de blog vertelt hij meer over de events waar Trend Micro aanwezig is en marketing activiteiten die interessant zijn voor de volgers van beveiliging van de cloud, consumerization, BYOD en APT (advanced persistent threats)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.