Securelink: “Beveiliging eindgebruiker wordt minder belangrijk”

SecurlinkOm bedrijven, zowel groot als klein – te helpen bij het oplossen van hun beveiligingsproblemen, moet je als software leverancier ook een beroep kunnen doen op partners. Niet alleen moet je kunnen vertrouwen op de know-how en expertise, er moet ook een duidelijke klik zijn. Mede-oprichter en senior security consultant Frank Staut van Securelink vertelt meer over die klik tussen Trend Micro en Securelink en het voordeel voor de klant. Zijn visie: “De cloud en cyberaanvallen brengen specifieke bedreigingen met zich mee waardoor het beveiligen van applicaties steeds belangrijker wordt.”

Centralisatie en virtualisatie
Staut: “Ik zie twee duidelijke trends, namelijk centralisatie en virtualisatie. Beide trends worden gedreven door de toenemende vraag naar mobiliteit en BYOD. Iedereen wil natuurlijk overal, altijd en met elk toestel kunnen werken en dat maakt dat wij de vraag naar virtuele desktops en andere applicaties natuurlijk zien toenemen.

Hoe snel het de komende jaren zal gaan, zal afhangen van een paar parameters zoals de kostprijs, de technische beperkingen en het (nog ontbrekende) juridische kader. Zeker is echter dat deze evolutie – gecombineerd met steeds meer geavanceerde cyberbedreigingen – bedrijven in de richting van managed services en cloud beveiliging duwen.”

Beveiliging apps > gebruiker zelf
SecureLink is actief in het bouwen van datacenters, zowel voor eindgebruikers als voor managed services providers, en gebruikt Trend Micro als één van de bouwstenen. Staut vult aan: “We merken dat de beveiliging van de eindgebruiker zelf eigenlijk steeds minder belangrijk wordt. Waar het vandaag allemaal rond draait is het beveiligen van de applicaties zelf.”Staut ziet dan ook toekomst in de samenwerking met Trend Micro en producten zoals Deep Security aangezien er steeds meer zal gevirtualiseerd worden. “Zeker in VDI-omgevingen heeft deze oplossing bewezen een aantoonbare meerwaarde te hebben. Het gedeelte Deep Security zal volgens mij dan ook belangrijker worden dan het gedeelte OfficeScan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.