Security en performance van video-editing-systemen gaan hand in hand bij EndemolShine

Security en performance van video-editing-systemen gaan hand in hand bij EndemolShine

EndemolShine Nederland, de grootste onafhankelijke producent van televisie- en digitale content, benaderde Trend Micro omdat het een geïntegreerde security-oplossing zocht, inclusief anti-malware, endpoint beveiliging, data-encryptie en mobile security om proactief de data en systemen te beveiligen.

EndemolShine Nederland ontwikkelt content voor elk platform en genre. Deze formats zijn voor veel partijen interessant. Manager ICT Leon Backbier gaf aan dat de domeinen van EndemolShine daarom regelmatig onder vuur liggen van phishing- en malware-aanvallen.

De 700 medewerkers van het productiehuis, waarvan circa 200 in vaste dienst en 500 freelancers, moeten veilig kunnen werken. Bovendien moet het intellectueel eigendom van de formats en de gegevens van kandidaten en deelnemers aan programma’s goed beschermd worden. Tegelijkertijd mag security niet ten koste gaan van de systemen voor video-editing waarmee de programma’s gemaakt worden en wilde EndemolShine zo min mogelijk downtime.

Proactieve security van data en systemen is met een compacte IT-afdeling en beperkte capaciteit in zo’n dynamische omgeving een enorme uitdaging. Daarom wilde EndemolShine geen losse security-oplossingen, maar een suite die centraal te beheren is. De Smart Protection Complete Suite gaf invulling aan alle uitdagingen waar EndemolShine mee te maken had. Met deze suite is de security-situatie op elk moment te volgen via de Control Manager. Zo weet de IT-afdeling van EndemolShine altijd wat er speelt en kan het preventief actie ondernemen. De ervaringen van EndemolShine Nederland zijn zo positief dat het ook de andere bedrijven van de EndemolShine Group heeft geadviseerd om te gaan voor een ‘Trend Micro tenzij – aanpak’ en inmiddels zijn de eerste landen overgestapt.

Lees de volledige case study op onze website.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.