Security research: Nederlandse bedrijven liggen in de vuurlinie van online bedreigingen

security researchUit security research van Trend Micro blijkt: Nederland is op het gebied van cyberbeveiliging een open en vooruitstrevend land. Zo beschikken we niet alleen over een goed aangeschreven cyberpolitie maar ook over het hoofdkantoor van de EC3-eenheid van Europol waarmee Nederland zelfs als epicentrum van de Europese inspanningen tegen online criminaliteit en cyberdreigingen kan worden gezien. Echter, dit betekent niet dat Nederlandse organisaties geen last hebben van online bedreigingen. Integendeel zelfs.

Security research

Trend Micro heeft onderzoek gedaan onder IT-beslissers in Nederland om inzicht te krijgen in hun beveiligingsuitdagingen. Zo hebben we hen onder meer gevraagd hoe uitgebreid de aanvallen op Nederlandse bedrijven momenteel zijn. Het slechte nieuws is dat meer dan tweederde van de respondenten (69%) zegt in de afgelopen twaalf maanden last te hebben gehad van één of meerdere ‘bekende’ cyberaanvallen, zoals bijvoorbeeld Wannacry. Bijna de helft (46%) van hen zelfs meer dan drie keer.

Whitepaper

Bent u ook benieuwd naar de details over het dreigingslandschap in Nederland en naar wat volgens IT-managers de grootste uitdagingen voor 2017 zijn? Download dan nu de whitepaper en lees alle aanbevelingen om online bedreigingen te bestrijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.