Tag archieven: Android apps

Bescherm jezelf tegen cybercrime: Trend Micro Mobile Security

Wist je dat een heel groot deel van de cyberaanvallen via een mobiel gebeurt? Criminelen zijn namelijk op zoek naar gegevens van jou en je werkgever om te verkopen op de ondergrondse markt. Optimale beveiliging van je mobiele telefoon of tablet is dan ook essentieel.

Trend Micro Mobile Security
Trend Micro Mobile Security beschikt over een privacy scanner die je Facebook-instellingen bekijkt en advies geeft over wijzigingen om jouw persoonlijke informatie te beschermen. Daarnaast beschikt Trend Micro Mobile Security over een snelle malware-scanner en is het dankzij Trend Micro Mobile Backup and Restore mogelijk om van alle data een back-up te maken in de beveiligde cloud van Trend Micro.

Benieuwd waarom beveiliging voor je telefoon of tablet zo belangrijk is? Bekijk dan deze video.

Gebruik beveiligingscodes Facebook

Albert KramerIn de Security Tip van de week van Security.nl geeft elke week een professional, expert, onderzoeker of lezer een security tip. Persoonlijke tips, variërend van het veilig configureren van Windows, een handige security tool of het juist instellen van een firewall, waarmee de tipgever zijn systeem, applicatie of netwerk veiliger maakt. Deze week de Security Tip van Albert Kramer Lees verder

Tips voor het optimaal beveiligen van je Facebook-pagina

Hoe zit het nou eigenlijk met jouw privacy op Facebook?

Afbeelding: © peshkova - Fotolia.com

Afbeelding: © peshkova – Fotolia.com

Facebook wordt steeds populairder en ontwikkelt zich dan ook steeds. Facebook introduceerde de afgelopen tijd regelmatig updates en verbeteringen aan de beveiligingsinstellingen. Dat is natuurlijk erg prettig, maar schept soms ook verwarring, zo merkten wij. Van steeds meer mensen ontvingen wij dan ook vragen over hoe zij hun online privacy kunnen optimaliseren.  Lees verder

De kracht en macht van cybercrimelen op social media

Recentelijk heeft het World Cancer Research Fund  een statement afgegeven ten aanzien van een verhaal dat op social media en blogs werd verspreid over de relatie tussen verwerkt vlees en kanker. Het verhaal werd zo wijd verspreid, dat zij moesten ingrijpen en een officieel statement moesten afgeven. Dit voorval laat opnieuw zien dat veel mensen tegenwoordig hun nieuws uit sociale media halen.

Het is niet verrassend dat social media tegenwoordig door veel mensen als een nieuwsbron wordt gezien. Mensen delen, tweeten en pinnen verhalen en nieuws-items in grote getalen via hun accounts. Facebook spant hierbij de kroon. Het sociale platform heeft per maand ongeveer 1 miljard actieve gebruikers die dagelijks 4,7 miljoen items delen. Lees verder

Security-tip! Zorg dat je telefoon altijd up-to-date is

TM afbeeldingAls je onlangs een Android-smartphone of tablet hebt gekocht, dan is er een kans dat je niet beschikt over de laatste updates, functies en verbeteringen in de beveiliging. Bekijk deze infograhic om te zien hoe dit precies werkt.

Wij maken het je nog een beetje makkelijker, je hebt namelijk nog een dag de tijd om mee te doen aan onze actie en 1 van de 5 gratis Trend Micro Mobile Security-licenties te winnen! Klik hier.