Tag archieven: Android-malware

Tip: gebruik de Shellshock scanner

Shellshock trend microHet zal je niet zijn ontgaan dat er een nieuw beveiligingslek is gevonden, genaamd ShellShock. Omdat het lek is gelinkt aan het Linux besturingssysteem, vormt het een gevaar voor platformen van zowel Apple als PC. Maar hoe weet je of jij of jouw organisatie zelf gevaar loopt?

Lees verder

Bescherm jezelf tegen cybercrime: Trend Micro Mobile Security

Wist je dat een heel groot deel van de cyberaanvallen via een mobiel gebeurt? Criminelen zijn namelijk op zoek naar gegevens van jou en je werkgever om te verkopen op de ondergrondse markt. Optimale beveiliging van je mobiele telefoon of tablet is dan ook essentieel.

Trend Micro Mobile Security
Trend Micro Mobile Security beschikt over een privacy scanner die je Facebook-instellingen bekijkt en advies geeft over wijzigingen om jouw persoonlijke informatie te beschermen. Daarnaast beschikt Trend Micro Mobile Security over een snelle malware-scanner en is het dankzij Trend Micro Mobile Backup and Restore mogelijk om van alle data een back-up te maken in de beveiligde cloud van Trend Micro.

Benieuwd waarom beveiliging voor je telefoon of tablet zo belangrijk is? Bekijk dan deze video.

Tip: download nu onze gratis Trend Micro Heartbleed Detector app voor Android

Heartbleed infograhic

Uit onderzoek van TrendLabs blijkt dat populaire mobiele apps kwetsbaar zijn voor de
Heartbleed-bug. Al na het eerste onderzoek vonden de onderzoekers 7000 geïnfecteerde apps, waarvan 6000 apps nog steeds geïnfecteerd zijn.

Dit is één van de belangrijkste redenen dat Trend Micro een gratis Android-app introduceert om gebruikers te beschermen tegen Heartbleed: de Trend Micro Heartbleed Detector

Gisteren introduceerde Trend Micro ook al de webservice en online tool.

Gebruik beveiligingscodes Facebook

Albert KramerIn de Security Tip van de week van Security.nl geeft elke week een professional, expert, onderzoeker of lezer een security tip. Persoonlijke tips, variërend van het veilig configureren van Windows, een handige security tool of het juist instellen van een firewall, waarmee de tipgever zijn systeem, applicatie of netwerk veiliger maakt. Deze week de Security Tip van Albert Kramer Lees verder

De kracht en macht van cybercrimelen op social media

Recentelijk heeft het World Cancer Research Fund  een statement afgegeven ten aanzien van een verhaal dat op social media en blogs werd verspreid over de relatie tussen verwerkt vlees en kanker. Het verhaal werd zo wijd verspreid, dat zij moesten ingrijpen en een officieel statement moesten afgeven. Dit voorval laat opnieuw zien dat veel mensen tegenwoordig hun nieuws uit sociale media halen.

Het is niet verrassend dat social media tegenwoordig door veel mensen als een nieuwsbron wordt gezien. Mensen delen, tweeten en pinnen verhalen en nieuws-items in grote getalen via hun accounts. Facebook spant hierbij de kroon. Het sociale platform heeft per maand ongeveer 1 miljard actieve gebruikers die dagelijks 4,7 miljoen items delen. Lees verder