Tag archieven: Android

Security-terugblik derde kwartaal 2015: datalekken leidden tot persoonlijke chantage en afpersing

Persoonlijk identificeerbare informatie populair, scheuren in mobiel ecosysteem en MKB lucratief doelwit

Trend Micro Hazards Ahead Current Vulnerabilities Prelude Impending AttacksTraditiegetrouw blikken we aan het einde van elk kwartaal terug op de hoogtepunten rondom cybercrime. Onlangs publiceerden we ons Q3 Security Roundup Report ‘Hazards Ahead: Current Vulnerabilities Prelude Impending Attacks’. Het rapport laat de belangrijkste of meest opvallende zaken zien van het afgelopen kwartaal. In deze blog zetten we de belangrijkste highlights voor je op een rij. Zo was er afgelopen kwartaal onder meer een duidelijke nasleep te zien van beveiligingslekken. Daarnaast zagen we de mazen in mobiele platformen en exploits die niet alleen een risico vormden voor de privacy van gebruikers, maar ook voor de fysieke veiligheid. Deze gaten in de beveiliging zijn wat ons betreft een voorbode van potentieel grote voorvallen, waarvan we geloven dat deze veel invloed zullen hebben in 2016.

Lees verder

Bescherm jezelf tegen cybercrime: Trend Micro Mobile Security

Wist je dat een heel groot deel van de cyberaanvallen via een mobiel gebeurt? Criminelen zijn namelijk op zoek naar gegevens van jou en je werkgever om te verkopen op de ondergrondse markt. Optimale beveiliging van je mobiele telefoon of tablet is dan ook essentieel.

Trend Micro Mobile Security
Trend Micro Mobile Security beschikt over een privacy scanner die je Facebook-instellingen bekijkt en advies geeft over wijzigingen om jouw persoonlijke informatie te beschermen. Daarnaast beschikt Trend Micro Mobile Security over een snelle malware-scanner en is het dankzij Trend Micro Mobile Backup and Restore mogelijk om van alle data een back-up te maken in de beveiligde cloud van Trend Micro.

Benieuwd waarom beveiliging voor je telefoon of tablet zo belangrijk is? Bekijk dan deze video.

Tip: download nu onze gratis Trend Micro Heartbleed Detector app voor Android

Heartbleed infograhic

Uit onderzoek van TrendLabs blijkt dat populaire mobiele apps kwetsbaar zijn voor de
Heartbleed-bug. Al na het eerste onderzoek vonden de onderzoekers 7000 geïnfecteerde apps, waarvan 6000 apps nog steeds geïnfecteerd zijn.

Dit is één van de belangrijkste redenen dat Trend Micro een gratis Android-app introduceert om gebruikers te beschermen tegen Heartbleed: de Trend Micro Heartbleed Detector

Gisteren introduceerde Trend Micro ook al de webservice en online tool.

Schrijf je in voor de Webinar Mobile Security!

Gratis deelnemen kan door je hier in te schrijven.

Trend Micro Mobile SecurityStel je voor, je zit in een belangrijk confidentieel overleg en hebt je smartphone op tafel liggen. Niet ondenkbaar toch? Hoe pijnlijk is het als er ondertussen een cybercrimineel meeluistert om vervolgens je bedrijfsgegevens door te verkopen of voor kwade doeleinden te gebruiken. In de video die Rik Ferguson maakte, ‘Cybercrime goes mobile’, laat hij zien hoe cybercrimineel Stan de controle overneemt van een smartphone van een directeur voor spionage in de vergaderzaal.

Lees verder

De kracht en macht van cybercrimelen op social media

Recentelijk heeft het World Cancer Research Fund  een statement afgegeven ten aanzien van een verhaal dat op social media en blogs werd verspreid over de relatie tussen verwerkt vlees en kanker. Het verhaal werd zo wijd verspreid, dat zij moesten ingrijpen en een officieel statement moesten afgeven. Dit voorval laat opnieuw zien dat veel mensen tegenwoordig hun nieuws uit sociale media halen.

Het is niet verrassend dat social media tegenwoordig door veel mensen als een nieuwsbron wordt gezien. Mensen delen, tweeten en pinnen verhalen en nieuws-items in grote getalen via hun accounts. Facebook spant hierbij de kroon. Het sociale platform heeft per maand ongeveer 1 miljard actieve gebruikers die dagelijks 4,7 miljoen items delen. Lees verder