Tag archieven: Deep Web

Heb je het op de radio gehoord en op TV gezien? Jouw identiteit is op het Dark Web precies 800 euro waard

Sample fake passports and other documents - Below the Surface: Exploring the Deep Web

Sample fake passports and other documents – Below the Surface: Exploring the Deep Web

Deze week was een bijzondere week voor ons. Ik krijg namelijk niet elke week de kans om op twee nationale radiozenders (Radio 1 in België en BNR Nieuwsradio) te spreken. En dat in dezelfde week dat we ook nog op de landelijke Nederlandse televisie verschijnen. Mijn collega Ronald Pool sprak deze week met RTL’s Editie NL. De reden voor al deze interesse? We hebben onderzoek gedaan naar de diefstal en het grote aanbod van persoonsgegevens en het Deep Web. En dat heeft een behoorlijke indruk gemaakt. Voor onze trouwe volgers volgt hieronder nog even een samenvatting van het nieuws. Lees verder

Onderzoek: volledige Nederlandse identiteit te koop voor 800 euro op ondergrondse internet marktplaatsen

Deep_Web_reportEerder plaatsen we een blog over de krochten van het Deep Web, het deel van het internet dat niet toegankelijk is via normale zoekmachines. Onze specialisten voerden recent met een Deep Web Tool onderzoek uit naar deze onderlaag van het internet. Wat wordt er nu verhandeld op het Deep Web? En wat kosten deze producten of diensten? Uit ons onderzoek blijkt onder meer dat een volledige Nederlandse identiteit, dat wil zeggen een identiteitskaart, paspoort en rijbewijs,  te koop is voor ongeveer 800 euro op de ondergrondse internet marktplaatsen.

Lees verder

VIDEO: In de krochten van het DEEP WEB: wat is het en hoe werkt het?

Deep_Web

 

 

 

 

 

 

 

“Hi, I’m looking for someone who can hit this crook I know where it hurts. Know anyone? ($100-$1000)?

Dit is slechts één van de voorbeeldadvertenties op een Deep Web-marktplaats. Er bestaan op verborgen plekken van het web talloze online markten waar hackers, moordenaars of andere criminelen kunnen worden ingehuurd en waar illegale goederen zoals drugs, wapens, pornografisch materiaal en malware toolkits worden verhandeld.

Lees verder