Tag archieven: Internet security

Mythes rondom datalekken: wie steelt de gegevens van jouw organisatie?

passwords-300x205“Cybercrime en digitale spionage blijven de grootste bedreigingen voor de digitale veiligheid in Nederland.” Dat was een van de belangrijkste boodschappen uit het Cyber Security Beeld Nederland (CSBN) die staatssecretaris Dijkhoff onlangs deelde met de Tweede Kamer. Volgens het rapport komt dat doordat niet alleen organisaties de afgelopen jaren in hun functioneren steeds afhankelijker zijn geworden van ICT-systemen, maar dat deze afhankelijkheid ook in het dagelijks leven aanzienlijk is toegenomen. Dat brengt uiteraard ook risico’s met zich mee. Datalekken of gerichte aanvallen door criminelen, met als doel belangrijke gevoelige data buit te maken, zijn aan de orde van de dag. Lees verder

Trend Micro ontvangt ‘Best Protection Award’ van AV-TEST instituut

AV-TEST_AWARD_2014_Trend_Micro_Internet_Security-300x449Al jaren worden onze oplossingen door laboratoria, gespecialiseerd in security, onderworpen aan allerlei testen. Een van die testinstellingen is het AV-TEST instituut. Zij hebben Trend Micro’s Internet Security-oplossingen (versie 2014 en 2015) nu bekroond met de titel ‘Best Protection’. AV-TEST instituut benoemt de meest effectieve cyber-security producten binnen verschillende testcategorieën: bescherming, prestatie en gebruiksgemak. Onze Internet Security-oplossing heeft deze award gewonnen vanwege zijn goede bescherming tegen malware-infecties.

Lees verder

1 op 3 bedrijven geeft security als belangrijkste reden voor niet gebruiken cloud technologie

Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven heeft geen cloud security-beleid

© Maxim_Kazmin - Fotolia.com

© Maxim_Kazmin – Fotolia.com

Voor één op de drie Nederlandse bedrijven (33 procent) is security de belangrijkste reden om nog geen gebruik te maken van cloud technologie. Daarnaast blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven (55 procent) geen security-beleid heeft voor het gebruik van clouddiensten. Dat blijkt uit onderzoek dat het onafhankelijk marktonderzoeksbureau Inzicht[1] onlangs uitvoerde onder meer dan 500 bedrijven in België en Nederland.

Lees verder