Tag archieven: Interview

DITP: “Binnen een paar jaar zullen de eerste klanten al hun netwerken virtualiseren”

Johan van Winden, partner bij DITP

Johan van Winden, partner bij DITP

Virtualisatie blijft nog steeds hoog op de agenda staan van IT-managers in Nederland. Niet alleen omdat het meer flexibiliteit biedt, maar ook vanwege de uitdagingen die het met zich mee brengt. Zo blijkt uit ons recente onderzoek onder IT-managers dat slechts 40 procent van mening is dat hij voldoende kennis en kunde in huis heeft om te zorgen voor een veilige, virtuele omgeving. Johan van Winden is partner bij DITP, een full service IT-dienstverlener en tevens partner van Trend Micro. Hun toekomstvisie? Virtualisatie staat nog maar in de kinderschoenen: nu virtualiseren we desktops en servers, straks virtualiseren we zelfs netwerken voor optimale flexibiliteit. Lees verder

Happy 25 years : interview met Steven Heyde

Het is ondertussen 25 jaar geleden dat Steve & Jenny Chang en Eva Chen geschiedenis schreven met de oprichting van Trend Micro. Hun missie? Ervoor zorgen dat het uitwisselen van digitale informatie ook op een veilige manier kan. In 1990 introduceerde Trend Micro de eerste antivirus oplossing voor de thuiscomputer. Kort daarop volgden nog meer baanbrekende aankondigingen. Dit keer voor de bescherming van bedrijfsomgevingen met respectievelijk de corporate server, de gateway en internetcommunicatie. Maar ook het laatste decennium bleven we geschiedenis schrijven. Denk maar aan de introductie van het Smart Protection Netwerk en onze sterke partnerships met onder andere VMware en Amazon Web Services.

Dit jubileum is het ideale moment om onze locale specialisten aan het woord te laten over 25 jaar Trend Micro. Wat zijn hun ervaringen en verwachtingen? Een eerste blik achter de schermen met Steven Heyde, country manager in België.

Lees verder

Nucleus overtuigd van voordelen Deep Security

Nucleus_logo_baselineHet Belgische Nucleus levert hosting oplossingen op maat. Van het online brengen en houden van webtoepassingen tot het beheer van virtuele infrastructuren. Om dat in goede banen te leiden, beschikt de organisatie over 4 datacenters, ruim 70 racks en meer dan 1.900 servers, deels op VMware gevirtualiseerd. Een tijdje geleden kwamen managing partners David Geens en Wouter Sergeyssels bij ons aankloppen. Hun vraag? Een meer performante up-to-date en beheersbare security oplossing. Dat moest omwille van de verscheidenheid aan opdrachten, de stijgende vraag naar complexere (virtuele) infrastructuren en de enorme toename in het aantal geavanceerde internetbedreigingen. Lees verder

Nu.nl: Minder dan 10 procent heeft antivirussoftware op telefoon

Rik FergusonTijdens het Mobile World Congress in Barcelona sprak Colin van Hoek met Trend Micro’s Rik Ferguson en Khoi Nguyen over mobile security. Wat blijkt: minder dan 10 procent van de mensen heeft antivirussoftware geinstalleerd op zijn mobiele telefoon.
Lees verder