Tag archieven: Mobile World Congress

Mobiele beveiliging en het Internet of Things tijdens Mobile World Congress

Trend Micro MWCVandaag gaat één van de grootste mobiele tech-evenementen ter wereld van start in Barcelona, het Mobile World Congress. Van 2 tot en met 5 maart staat Barcelona in het teken van mobility en uiteraard is Trend Micro aanwezig.

Het zal niet als een verrassing komen dat het aantal mobiele apparaten zoals telefoons en tablets ook in de toekomst flink blijft toenemen. In 2014 stond de teller al op zo’n 7,7 miljard devices en dat zal uitgroeien tot 12,1 miljard in 2018. Dat brengt echter ook bedreigingen met zich mee. Lees verder

Trend Micro tijdens Mobile World Congress 2014

mobile-world-congressVorige maand vond de grootste telecombeurs van Europa, het Mobile World Congress, plaats. En uiteraard waren wij aanwezig. Mijn collega Kurt Vanderhaegen, Sr Marketing Manager Continental Europe, reisde af naar Barcelona om een Europees tintje te geven aan de internationale stand van Trend Micro. Lees verder

Trend Micro op Mobile World Congress

mobile-world-congressOver een aantal dagen is het zo ver: het Mobile World Congress in Barcelona. Van 24 tot en met 27 februari staat Barcelona in het teken van mobility. En natuurlijk zijn wij aanwezig!

Mobile security is tenslotte niet langer een ver van mijn bed show  – ook in 2014 blijft mobiel namelijk een belangrijk doelwit van cybercriminelen. Vorig jaar voorspelden we namelijk al dat er aan het einde van 2013 meer dan 1 miljoen Android malware zou zijn. Dit jaar verwachten we dat dit aantal zal toenemen naar 3 miljoen. En er is meer. In onze 2020: The Series lichtte we al een tipje van de sluier op van wat er komen gaat in het jaar 2020 met het Internet of Everything. Mobile cybercrime gaat namelijk veel verder dan cybercriminelen die zich richten op telefoons of tablets. Ze hebben het voorzien op allerlei (mobiele) apparaten die met het internet verbonden zijn zoals connected cars en Google Glass. Kortom, mobile is hot en dat geldt ook voor de bedreigingen.   Lees verder

Criminelen jagen op gebruikers Android

AndroidEen interessant artikel in Metro naar aanleiding van een interview met Rik Ferguson en Metro tijdens Mobile World in Barcelona waarin Rik waarschuwt voor Androidmalware:

Het aantal apps voor Android dat aan de haal gaat met je privacy of zelfs gegevens van je smartphone ongevraagd kopieert naar een onbekende bestemming, loopt dit jaar op tot één miljoen stuks. Dat voorspelt Trend Micro, gespecialiseerd in het beveiligen van pc en mobieltjes. In 2012 stond de teller op 350.000 apps met foute bijbedoelingen.
Lees verder

Nu.nl: Minder dan 10 procent heeft antivirussoftware op telefoon

Rik FergusonTijdens het Mobile World Congress in Barcelona sprak Colin van Hoek met Trend Micro’s Rik Ferguson en Khoi Nguyen over mobile security. Wat blijkt: minder dan 10 procent van de mensen heeft antivirussoftware geinstalleerd op zijn mobiele telefoon.
Lees verder