Een terugblik: alles over Infosecurity 2016

Infosecurity 2016
Twee weken geleden vond hèt Nederlandse security-event van het jaar plaats: Infosecurity. Voor veel IT-managers, CISO’s, CSO’s en studenten het moment om bijgepraat te worden over de stand van zaken in security-land. Van de laatste ontwikkelingen op het gebied van dreigingen, APT’s en ransomware, maar ook over wet- en regelgeving als de GDPR en uiteraard de mogelijkheden en oplossingen voor organisaties om zich te wapenen tegen cybercrime. Verschillende experts, waaronder onze eigen cybersecurity-specialist Ronald Pool en Global Solution Architect Datacenter Chris van den Abbeele, verzorgden tal van kennissessies over uiteenlopende onderwerpen. Heb je Infosecurity of een van onze sessies gemist? In deze blog blikken we terug op de hoogtepunten.

The good versus the bad: De keiharde feiten!

Ronald Pool trapte de ochtenden af met een update over de keiharde feiten en huidige stand van zaken in de wereld van cybercrime. De animo voor zijn sessie was enorm: in een overvolle zaal ging hij dieper in op de professionaliteit van de cybercriminele onderwereld, de methodieken die cybercriminelen gebruiken, zoals ransomware en gerichte aanvallen, en de dienstverlening op het Deep Web. Daarnaast behandelde hij in zijn sessie het verschil in opvatting tussen C-level en security-professionals als het gaat om beveiliging. Op C-level niveau wordt vaak gedacht dat de security goed op orde is, maar security-professionals weten wel beter. Zij geloven doorgaans dat ze juist achter de feiten aanlopen. Ronald deelde daarvoor diverse best practices en tips. Alle details uit zijn presentaties lees je hier.

Virtueel veilig vanaf de start

Trend Micro’s Chris van den Abbeele ging in zijn presentatie in op de beveiliging van virtuele omgevingen. Hoewel virtualisatie een scala aan kansen en voordelen met zich meebrengt, heerst er nog veel onduidelijkheid over de beveiliging van virtuele omgevingen. Een nieuwe tijd vraagt immers om nieuwe oplossingen en een nieuwe manier van denken. In zijn sessie belichtte hij de basics van security in virtuele omgevingen en gaf hij concrete oplossingen voor de meest effectieve vorm van bescherming. Daarnaast was er uitgebreid ruimte voor Q&A’s.

De volledige presentatie van zowel Chris als Ronald zijn via onderstaande links te downloaden.

Meer weten over deze onderwerpen of ander nieuws rondom Infosecurity? Lees dan onze blogs over deze thema’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.